Hyundai Nexo: Ρεκόρ 778 km χωρίς ανεφοδιασμό

Hyundai Nexo: Ρεκόρ 778 km χωρίς ανεφοδιασμό

Η μεγαλύτερη απόσταση που έχει καλύψει ένα όχημα παραγωγής με κυψέλες υδρογόνου χρησιμοποιώντας ένα ντεπόζιτο.

Το Hyundai Nexo έσπασε το ρεκόρ απόστασης από υδρογονοκίνητο μοντέλο παραγωγής, διανύοντας 778 km χωρίς ανεφοδιασμό. Ακόμα και μετά το ρεκόρ, το αυτοκίνητο είχε ακόμη 49 km αυτονομία.

Για να καλύψει απόσταση 778 kg, ένα συμβατικό αυτοκίνητο αντίστοιχου μεγέθους θα είχε εκπέμψει 111,2 kg CO2 , σε αντίθεση με το Nexo που χρησιμοποιεί τεχνολογία μηδενικών ρύπων. Επιπλέον οι κυψέλες υδρογόνου με τη λειτουργία τους δημιούργησαν 404,6 kL καθαρού αέρα, δηλαδή όσο χρειάζονται 23 ενήλικοι σε μία ημέρα.

Σύμφωνα με τα επίσημα τεχνικά χαρακτηριστικά του, το Nexo έχει αυτονομία 609 km (χρησιμοποιώντας τα πρότυπα των προδιαγραφών της Κορέας για τις οικονομία καυσίμου που διαφέρουν τόσο από τα ευρωπαϊκά στάνταρ NEDC όσο και από αυτά της EPA των ΗΠΑ). Η επιτάχυνση 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε 9,2” ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 177 km/h.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δοκιμάζουμε το Hyundai Nexo FCEV

Hyundai Nexo

Πίσω από το τιμόνι του Nexo κατά τη διάρκεια του ρεκόρ βρισκόταν ο Bertrand Piccard, γνωστός από τις υπερπτήσεις του με αερόστατο και ηλιακό αεροπλάνο και την ευαισθησία του σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος. Μαζί του στο όχημα βρέθηκαν διάφοροι γνωστοί επιβάτες όπως ο Benoît Potier (CEO της Air Liquide), ο H.S.H. Prince Albert II του Μονακό, ο Grand Duke Henri του Λουξεμβούργου, ο Bruno Le Maire (υπουργός οικονομικών της Γαλλίας) και άλλοι πολιτικοί.

Το ταξίδι ξεκίνησε από το σταθμό ανεφοδιασμού υδρογόνου FaHyence στις Sarreguemines την Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου, και ολοκληρώθηκε στο Musée de l'Air et de l'Espace στο Le Bourget την επόμενη μέρα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Hyundai NEXO, η «μεγαλύτερη αυτονομία στον κόσμο» [video]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube