Ares Design, μετατροπή της BMW Z4 σε ιταλικό κλασικό

Ares Design, μετατροπή της BMW Z4 σε ιταλικό κλασικό

Η νοσταλγία συναντά το παρόν, η Ares Design «ντύνει» την BMW Z4 σε στιλ '50s και '60s.

H ΒΜW Z4 έχει τα μηχανικά μέρη αλλά όχι την εμφάνιση για να σας συνεπάρει;

Η ιταλική καροτσερία Ares Design τη ντύνει έτσι ώστε να παραπέμπει σε ρόουντστερ από τις δεκαετίες του 1950 και του '60, κάτι ανάμεσα στις Ferrari 250GT California και Maserati A6GCS Frua.

Το νέο μοντέλο ονομάζεται Wami Lalique Spyder. Δεν θα το καταλάβαινες ποτέ κοιτώντας την, αλλά από κάτω κρύβεται μια BMW Z4 E85 (κατασκευασμένη από το 2002 έως το 2008).

Μια BMW Z4 μεταμορφώνεται σε ιταλικό κλασικό περασμένων δεκαετιών, με επιρροές από τις Ferrari και τις Maserati του παρελθόντος

H Ares Design έκρινε πως ο 3λιτρος 6κύλινδρος σε σειρά M54 των 231 PS και 300 Nm είναι επαρκής, αλλιώς θα επέλεγε την Μ Roadster με το θηρίο των 343 PS. Ως περαιτέρω απόδειξη ότι η Wami Lalique Spyder κατασκευάστηκε ως GT είναι το αυτόματο 6άρι κιβώτιο.

Ares Design Modena BMW Z4

Το ανθρακονημάτινο αμάξωμα στολίζεται από την εκτεταμένη χρήση χρωμίου, ενώ το συνολικό μήκος έχει επιμηκυνθεί κατά περίπου 36 cm, με το μεταξόνιο να παραμένει αμετάβλητο. Οι αγοραστές μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε διάφορα χρώματα, περιλαμβανομένου του κόκκινου Amalfi, του μπλε Mediterranean κι ενός κρεμ λευκού.

Κοιτάζοντας το τιμόνι, τα όργανα και τους διακόπτες, η γερμανική καταγωγή γίνεται πιο εμφανής. Όχι πως η Ares Design δεν προσπάθησε να προσδώσει ιταλική εσάνς. Η Wami Spyder διαθέτει 13 χειροποίητα κρύσταλλα της διάσημης γαλλικής εταιρείας κρυστάλλων Lalique, τα οποία είναι ενσωματωμένα στα καθίσματα, το ταμπλό κι αλλού.

Ares Design Modena BMW Z4

Η Lalique θερμαίνει το γυαλί σε θερμοκρασία άνω των 1.400 βαθμών Κελσίου για να το σμιλέψει κατά το δοκούν. Ο λογότυπος Lalique Hirondelles είναι επίσης ανάγλυφος στα προσκέφαλα και στο τιμόνι.

Το κομψό ρόουντστερ φέρει επίσης επενδύσεις από αγγλική βελανιδιά, ιταλικό δέρμα κι ανθρακονήματα. Οι Ιταλοί αντικατέστησαν το εργοστασιακό -ξεπερασμένο πλέον- infotainment με μια πιο σύγχρονη μονάδα με Apple CarPlay κι Android Auto.

Ares Design Modena BMW Z4

«Ως μικρό παιδί, με γοήτευαν τα αυτοκίνητα που οδηγούσαν οι αστέρες του κινηματογράφου τις δεκαετίες του 1950 και του 1960, κατά τη διάρκεια εκείνης της ανέμελης και υπέροχης εποχής που είναι γνωστή σε όλους ως Dolce Vita», δήλωσε ο παραγωγός ταινιών κι εκτελεστικός πρόεδρος της Ares, Waleed Al Ghafari. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η Ares Design επαναλανσάρει τη Ferrari 250GTO

Θα κατασκευαστούν μόνο 12 Wami Lalique Spyder και χωρίς να γνωρίζουμε την ακριβή τιμή, καταλαβαίνουμε ότι δεν θα είναι καθόλου χαμηλή.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube