Alpine A110 R Turini: Τιμή αγοράς που σοκάρει για 4κύλινδρο

Alpine A110 R Turini: Τιμή αγοράς που σοκάρει για 4κύλινδρο

To κεντρομήχανο γαλλικό μοντέλο αποκτά μια νέα έκδοση, αλλά δεν είναι καν η πιο ακριβή της γκάμας.

Από τότε που η Renault αναβίωσε την Alpine, η A110 αποτελεί το μοναδικό της μοντέλο. Έχουν παρουσιαστεί διάφορες εκδόσεις του όμορφου κουπέ με τον κινητήρα στο κέντρο εδώ και σχεδόν επτά χρόνια. Τώρα, υπάρχει ακόμα μία κι ονομάζεται A110 R Turini.

Παρά το μεγαλύτερο και πιο εύηχο όνομα, αποτελεί μια φθηνότερη -αλλά και πάλι πολύ ακριβή εναλλακτική- της κορυφαίας έκδοσης R. Η διαφορά των δύο είναι οι τροχοί από ανθρακονήματα.

Χωρίς τις κάρμπον ζάντες, η A110 R Turini είναι λίγο πιο φθηνή αλλά και πάλι σε εξαψήφια νούμερα

Η νέα A110 R Turini δεν εξοπλίζεται με τις πανάλαφρες και πανάκριβες ζάντες των 18 ιντσών με τη μαύρη ματ εμφάνιση. Αλλά μη νομίζετε ότι η τιμή καταβαραθρώνεται στα τάρταρα.

A110 R Turini

Στην αγορά της Γαλλίας, η Turini πωλείται από €106.000 €, έξι χιλιάρικα λιγότερο από την R με τους πανάκριβους τροχούς.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Νέο Alpine A110 R Fernando Alonso σε 32 κομμάτια

Διατηρεί τον ίδιο βενζινοκινητήρα των 1,8 lt, με ισχύ 300 ίππων και ροπή 340 Nm. Πρόκειται για το υπερτροφοδοτούμενο σύνολο που φορούσε το απερχόμενο Renault Mégane RS, αλλά προφανώς τοποθετημένο πίσω κι όχι εμπρός από τα καθίσματα.

A110 R Turini

Μπορεί η ισχύς να μην εντυπωσιάζει με τα σημερινά δεδομένα, αλλά το αξιοθαύμαστο είναι το χαμηλό βάρος που κυμαίνεται στα επίπεδα ενός Mazda Miata RF.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Το Alpine A110 R πιάνει τα 100 km/h σε 3,9" [video]

Η κορυφαία A110 R με τις κάρμπον ζάντες σταματά τη ζυγαριά στα 1.082 kg. Η έκδοση A110 R Turini μπορεί να τις στερείται, αλλά διατηρεί τα ανθρακονήματα στο μπροστινό και στο πίσω καπό, το μπροστινό σπόιλερ, την πίσω αεροτομή και τον διαχύτη από την «πραγματική» R.

A110 R Turini

Δεν χρειάζεται απαραίτητα να πληρώσεις εξαψήφια τιμή αγοράς για να βρεθείς πίσω από το τιμόνι μιας A110. Οι τιμές ξεκινούν από €65.000 για τη βασική έκδοση, ακολουθούμενη από την GT από €76.000 και την S από €77.500.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Nέο Alpine A110 R Le Mans σε μόλις 100 κομμάτια

Αν κι οι τιμές των Alpine ανεβαίνουν συνεχώς, η ζήτηση δεν ήταν ποτέ τόσο ισχυρή. Το 2022 ήταν έτος ρεκόρ και το 2023 θα είναι ακόμα καλύτερη χρονιά. Για να συμβαδίσει με τον αυξανόμενο αριθμό παραγγελιών, το εργοστάσιο στη Dieppe λειτουργεί σε πλήρη δυναμικότητα.

A110 R Turini

Εν τω μεταξύ, κατασκοπευτικά πλάνα αποκάλυψαν ότι η Alpine εξελίσσει μία ακόμη πιο σκληροπυρηνική έκδοση. Ένα πρωτότυπο που εντοπίστηκε στο Nürburgring φορούσε ένα έντονο αεροδυναμικό πακέτο, πιθανώς μεταξύ άλλων αναβαθμίσεων.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube