Nέο Alpine A110 R Le Mans

Nέο Alpine A110 R Le Mans

H Alpine παρουσίασε το συλλεκτικό A110 R Le Mans που θα παραχθεί σε μόλις 100 κομμάτια και αποτίνει φόρο τιμές στον ένα αιώνα του θρυλικού αγώνα αντοχής.

Φέτος, οι 24 Ώρες του Le Mans γιορτάζουν τα 100ά τους γενέθλια και η Alpine θέλοντας να αποτίνει φόρο τιμής στον θρυλικό αγώνα παρουσίασε το A110 R Le Mans.

Βασίζεται στο A110 R, κάτι που σημαίνει ότι στο κέντρο του βρίσκεται ο 1,8 lt τετρακύλινδρος τούρμπο κινητήρας που αποδίδει 300 PS και 340 Nm ροπής, επιταχύνοντας το από στάση στα 100 km/h σε μόλις 3,9", ενώ η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 285 km/h.

Οι κυριότερες διαφορές της νέας έκδοσης του κουπέ της Alpine εντοπίζονται στο σύστημα της ανάρτησης. Η απόσταση από το έδαφος έχει μειωθεί και η ανάρτηση είναι πιο σφιχτή κατά 5%. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα σύμφωνα με τη γαλλική φίρμα να αυξηθεί η σταθερότητα στην πίστα.

Alpine A110 R Le Mans

Όπως και το A110 R, το A110 R Le Mans εξοπλίζεται με οροφή, ζάντες και αεροτομή από ανθρακόνημα καθώς και μπάκετ καθίσματα της Sabelt.

To συλλεκτικό μοντέλο όμως διακοσμείται από μπλε πινελιές και ένα πτερύγιο σε σχήμα «πτερυγίου καρχαρία» στο πίσω μέρος εμπνευσμένο από το αγωνιστικό A480.

Alpine A110 R Le Mans

Φυσικά, μέσα και έξω υπάρχουν οι επιγραφές από το έμβλημα του αγώνα και στην κεντρική κονσόλα υπάρχει μια ειδική πλακέτα που αναγράφει τον αριθμό του εκάστοτε αυτοκινήτου, από τα 100 αντίτυπα που θα παραχθούν συνολικά.

Οι τυχεροί αγοραστές του A110 R Le Mans θα έχουν πρόσβαση στις εγκαταστάσεις της αγωνιστικής ομάδας της Alpine στις 24 Ώρες του Le Mans του 2024 και την ευκαιρία να κάνουν ένα γύρο στην ιστορική πίστα το πρωί πριν από την εκκίνηση του αγώνα.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube