Νέα Corvette C8: Έτσι θα είναι!

Νέα Corvette C8: Έτσι θα είναι!

Το ντεμπούτο της C8 το 2019 θα είναι πιθανότατα αυτό που θα κάνει το μεγαλύτερο πάταγο στην κοινωνία των υπέρ-αυτοκινήτων, καθώς μετατρέπεται σε ένα σύγχρονο, κεντρομήχανο σούπερκαρ V8.

Για την εικόνα που βλέπετε, υπεύθυνο είναι το κορεατικό ατελιέ σχεδιασμού KKS Studio, το οποίο φημίζεται για τις ακριβείς απεικονίσεις του. Σχέδια που βασίζονται σε κατασκοπευτικές φωτογραφίες. Το φόρτε του είναι τα κορεατικά αυτοκίνητα, οπότε οι Corvette δεν είναι από τα μοντέλα της επαγγελματικής αρεσκείας του. Αλλά απ’ ό,τι φαίνεται, η τοπική παραγωγή σε Chevrolet του έμαθε αρκετά πράγματα για τη σχεδιαστική γλώσσα της εταιρείας.

Η C8 λοιπόν που έχουμε εδώ είναι μια μίξη ανάμεσα σε Ferrari Modena και 430 και σε Corvette C6. Η μόστρα της πάντως δεν έχει την αγριάδα και την ακρότητα μιας Lamborghini, για παράδειγμα. Αλλά αυτό μάλλον πρόκειται για συνειδητή επιλογή, με το φόβο μήπως και τρομάξουν οι απανταχού ’vettάκηδες.

Το κεντρομήχανη Corvette φημολογείται εδώ και μια δεκαετία. Με τέτοιο χρόνο «επώασης» κάποια στιγμή αναρωτηθήκαμε εάν θα φτιαχτεί ποτέ. Ωστόσο, τον τελευταίο χρόνο, τα scoop έτοιμων αυτοκινήτων προς παραγωγή διέλυσαν τις αμφιβολίες. 

Να σημειώσουμε ότι βλέποντας το αυτοκίνητο του κορεατικού ατελιέ, να θυμόμαστε ότι έχουμε να κάνουμε με τη βασική C8. Οπότε, σωστά δεν βλέπουμε θηριώδεις αεροεισαγωγές και επιθετικά αεροδυναμικά βοηθήματα, καθώς πρόκειται για ένα αυτοκίνητο με το στάνταρ 6,2λιτρο μοτέρ των 460 ίππων που θα κοστίζει $60.000.

Βέβαια, φημολογείται ότι θα υπάρξουν και άλλοι κινητήρες, όπως ένας διτούρμπινος 4,2λιτρος (σκέψη ανήκουσα μάλλον σε καλπάζουσα φαντασία), ενώ πιθανότερος είναι ένας επίσης διτούρμπινος 5,5λιτρος V8. Τώρα, η ισχύς που του αποδίδουν, λέγοντας ότι θα φτάνει μάξιμουμ τα 850 άλογα, επίσης ακούγεται απίθανη.

Τα λίγα κατασκοπευτικά video από δοκιμές της ’vette C8 στην πίστα Nurburgring υποδεικνύουν ότι χρησιμοποιείται ένα αυτοκίνητο με σασμάν διπλού συμπλέκτη, το οποίο επαναφέρει τις φήμες για ένα 7τάχυτο DCT από την Tremec. Αυτή η πτυχή είναι ζωτικής σημασίας για να γίνει τέλεια η συνταγή της C8, δεδομένου ότι υπάρχει ήδη το προηγούμενο της Camaro με προσαρμοζόμενη ανάρτηση και ενεργό αεροδυναμικό πακέτο που θα μπορούσαν να βρουν στέγη και στην Corvette. Διαφορετικά, είναι πιθανό ότι η Chevy θα χρησιμοποιήσει απλώς μια αναβαθμισμένη έκδοση από το υφιστάμενο αυτόματο 8άρι.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube