Να το απόλυτο αντικλεπτικό για τους καταλύτες των Toyota

Να το απόλυτο αντικλεπτικό για τους καταλύτες των Toyota

Αγανακτισμένος ιδιοκτήτης Prius γεμίζει το αυτοκίνητό του σιδεριές και δεν ανησυχεί πια για τον καταλύτη του.

Toyota Prius καταλύτης

Οι κλοπές καταλυτών εξελίσσονται σε παγκόσμια μάστιγα και πιο πολύ υποφέρουν οι καταλύτες των Toyota. Μεγαλύτερο είναι μάλιστα το πρόβλημα στα υβριδικά οχήματα, τα οποία έχουν πιο πολύτιμα μέταλλα στα συστήματα ελέγχου εκπομπών ρύπων.

Αυτό οδήγησε ορισμένους οδηγούς να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, όπως τούτος εδώ ο ιδιοκτήτης Toyota Prius του 2012 στο Λος Άντζελες των ΗΠΑ. Έβαλε το αυτοκίνητό του προς πώληση και διαφημίζει με έμφαση ότι η εξάτμισή του δεν μπορεί να κλαπεί, αφού κατασκεύασε το απόλυτο αντικλεπτικό!

Γέμισε το αυτοκίνητό του με σιδεριές και τώρα μπορεί να κοιμάται ήσυχος. Ο καταλύτης του δεν κινδυνεύει πια!

Εκτός από την εντυπωσιακή κατασκευή, το Prius φαίνεται εντελώς εργοστασιακό. Δεν έχει χτυπήματα και φαναρτζοδουλειές, μοιάζει καλά συντηρημένο, έχει περίπου 170.000 km κι η τιμή πώλησης είναι λογική για την τοπική αγορά.

Toyota Prius καταλύτης

Η δουλειά που έχει γίνει κάτω από το αμάξωμα αντιστοιχεί σε επαγγελματία. Τουλάχιστον 12 εγκάρσιες μεταλλικές ράβδοι και δύο διαμήκεις θωρακίζουν τον καταλύτη. Εντύπωση προκαλούν κι οι κατακόρυφες κολλήσεις για περισσότερη ακαμψία. Το μόνο που δεν έχει γίνει είναι βάψιμο, ώστε να μην οξειδώνεται η όλη κατασκευή.

«Δεν θα χρειαστεί ποτέ να ανησυχείτε για την κλοπή του καταλυτικού μετατροπέα», δηλώνει ευθαρσώς και με περίσσεια αυτοπεποίθηση η αγγελία. Ίσως μάλιστα θα μπορούσε να πουλήσει την πατέντα στην ιαπωνική εταιρεία. Πονοκέφαλος για τους καταλύτες των Toyota; Όχι πια! Αρκεί βέβαια να μη χρειαστεί κάποια εργασία συντήρησης ή αντικατάστασης εκεί κάτω, τότε θα υπάρχει πρόβλημα.

Toyota Prius καταλύτης

Πού οφείλεται όμως αυτή η παγκόσμια έξαρση; Μα φυσικά στην άνοδο τιμών των πολύτιμων μετάλλων που κυριολεκτικά πλέον κοστίζουν περισσότερο από χρυσάφι. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι η τιμή του παλλάδιου έχει σημειώσει την τελευταία πενταετία αύξηση μεγαλύτερη του 500% κι έχει φθάσει να πωλείται σήμερα προς 2.500 δολάρια η ουγκιά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Κλοπή καταλυτών: Εξελίσσεται σε νέα παγκόσμια μάστιγα! [video]

Ακόμα μεγαλύτερη αύξηση έχει σημειώσει η αξία του ρόδιου τα τελευταία χρόνια, με τη σημερινή τιμή του να κυμαίνεται στα 21.900 δολάρια η ουγκιά. Έτσι όπως πάει η κατάσταση, η κλοπή καταλύτη θα γίνει σύντομα Ολυμπιακό άθλημα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube