Πρωτιά του Toyota Prius στην έκθεση αξιοπιστίας του TÜV

Πρωτιά του Toyota Prius στην έκθεση αξιοπιστίας του TÜV

Στη φετινή έκθεση αξιοπιστίας του TÜV 15 μοντέλα της Toyota κατατάσσονται στα Top 10 των επιμέρους κατηγοριών.

Στην έκθεση αξιοπιστίας που δημοσίευσε ο γερμανικός οργανισμός TÜV τα μοντέλα της Toyota είναι παρόντα στην κορυφαία δεκάδα κάθε ηλικιακής κατηγορίας. Ιδιαίτερα ενθαρρυντικά είναι τα αποτελέσματα για το Toyota Prius, που κατετάγη πρώτο στα αυτοκίνητα ηλικίας 4-5 και 6-7 ετών.

Στα μοντέλα 2-3 ετών το Toyota iQ καταλαμβάνει την 3η θέση, ενώ το Toyota Avensis την 9η. Το Toyota Auris έρχεται 8ο πίσω από το πρωτοπόρο Prius στα 4-5 χρόνια. Και στις κατηγορίες αυτοκινήτων ακόμα μεγαλύτερης ηλικίας η παρουσία της Toyota στη δεκάδα ενισχύεται.

Στην κατηγορία 8-9 ετών δεύτερη, τρίτη, πέμπτη και όγδοη θέση καταλαμβάνονται από τα Verso, RAV4, Avensis και Corolla, αντίστοιχα. Ενώ στα αυτοκίνητα 10ετίας τα RAV4, Corolla και Yaris καταλαμβάνουν τις θέσεις δύο έως τέσσερα, με αυτή τη σειρά.

Η ετήσια έκθεση αξιοπιστίας του TÜV, που δημοσιεύεται εδώ και 40 χρόνια, συντάσσεται βάσει των ελέγχων που πραγματοποιεί ο γερμανικός οργανισμός στα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στη Γερμανία. Στη συγκεκριμένη περίπτωση τα αποτελέσματα προέκυψαν από τα 8 εκατ. αυτοκίνητα που πέρασαν από την κρησάρα του οργανισμού από τον Ιούλιο του 2012 ως τον Ιούλιο του 2013.

[Πηγή: Toyota]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube