Οδηγούμε το νέο Kymco Downtown 350i Noodoe 2019

Οδηγούμε το νέο Kymco Downtown 350i Noodoe 2019

Η πρώτη οδηγική γνωριμία με το ολοκαίνουργιο Kymco Downtown 350i Noodoe μας έδειξε ότι ο αέρας αλλαγής που πνέει στην Kymco συνεχίζει να είναι… ισχυρός!

Όλα ξεκίνησαν με το AK550, το mega-sport-touring scooter που έφτιαξε η Kymco για να γιορτάσει τα 50 χρόνια της. Από τότε, κάθε φορά που οδηγούμε ένα καινούριο scooter της Kymco καταλαβαίνουμε όλο και καλύτερα την αλλαγή πλεύσης που έχει κάνει η εταιρεία. Το σύνθημα Win my Heart, όντως αποτελεί πλέον βασικό στόχο των σχεδιαστών και το είδαμε να μετουσιώνεται στο ολοκαίνουριο Xciting 400i πριν μερικούς μήνες.

Όμως το AK550 και το Xciting 400i έχουν σχεδιαστεί πάνω σε ένα λευκό χαρτί και ήταν πολύ πιο εύκολο για την Kymco να δώσει αυτή την premium αίσθηση που εκφράζει το σύνθημα Win My Heart. Για να πούμε την αλήθεια, στην περίπτωση του Downtown 350i ήμασταν λιγότερο αισιόδοξοι, καθώς πρόκειται για ένα μοντέλο που ήδη έχει καθιερωθεί στην αγορά και ως εκ τούτου, κάνει δύσκολες τις αποφάσεις δραματικών αλλαγών.

kymco

Παρ’ όλα αυτά η Kymco κατάφερε να ακροβατήσει ανάμεσα στην παράδοσή της και στο νεοτερισμό. Με βάση τον νέο κινητήρα G5-SC, έδωσε αυτή την επιπλέον ποιότητα λειτουργίας που χρειαζόταν και με τις νέες αναρτήσεις και το εκσυγχρονισμένο σύστημα ABS της Bosch, ανέβηκε ένα σκαλί πιο πάνω σε ενεργητική ασφάλεια και κυρίως σε άνεση.

Το μεγάλο πλεονέκτημα όμως του νέου Downtown 350i είναι το γεγονός, πως έχει χώρο για δύο κράνη, μεγάλο ρεζερβουάρ 12,5 λίτρων και ταυτόχρονα χαμηλή και πολύ αφράτη σέλα. Αυτός ο συνδυασμός είναι σπάνιος στην κατηγορία και το Downtown 350i είναι από τα καλύτερα maxi-scooter για μικρόσωμους αναβάτες.

Στα θετικά του Downtown 350i θα βάζαμε και την τετραετή εγγύηση της αντιπροσωπείας, αλλά και την τιμή των 5.595€ για την έκδοση με το Multimedia σύστημα Noodoe.

Η βασική έκδοση έχει επίσης ελκυστική τιμή στα 4.995€, όμως η έκδοση με το Noodoe είναι ευκαιρία σε αυτή την κατηγορία, αφού το μοναδικό scooter του ανταγωνισμού με αντίστοιχο σύστημα πολυμέσων είναι το BMW C400X με τιμή που αγγίζει τα 9.000€.

kymco

Με άλλα λόγια είναι ένα από τα ελάχιστα και φτηνότερα scooter που διαθέτουν ενσωματωμένο σύστημα πολυμέσων, το οποίο μάλιστα έχει τη δυνατότητα διαρκούς αναβάθμισης. Το χαρακτηριστικό αυτό είναι πολύ σημαντικό, διότι όπως έχουμε δει στα αυτοκίνητα, το πρόβλημα με τα εργοστασιακά πολυμέσα είναι πως η τεχνολογία τα ξεπερνά πολύ γρήγορα και μέσα σε λίγα χρόνια είναι άχρηστα. Το Noodoe όμως έχει τη δυνατότητα για διαρκή update και ακολουθεί την τεχνολογική εξέλιξη των smartphone, οπότε και οι λειτουργίες του παραμένουν επίκαιρες και… χρήσιμες.

kymco

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube