node/35799

O τυχερός του διαγωνισμού ΕΚΟ Racing 100, με δώρο μια Ducati Panigale V4!

Oλοκληρώθηκε ο διαγωνισμός της ΕΚΟ για την EKO Racing 100 με μεγάλο δώρο μια Ducati Panigale V4! Μετά από δύο μήνες συνεχόμενης ροής του διαγωνισμού και με περισσότερες από 50.000 συμμετοχές, o τυχερός αναβάτης αναδείχθηκε μέσω κλήρωσης.

Με πρωτοφανή επιτυχία ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός της EKO Racing 100, καθώς πέτυχε ρεκόρ συμμετοχών, με δώρο μία Ducati Panigale V4s. Η ανάδειξη των τελικών νικητών πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 24/6 στο Gardenistas σε μια πραγματικά πολύ όμορφη και άρτια οργανωμένη, μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια, εκδήλωση όπου οι άνθρωποι της ΕKO υποδέχθηκαν τους συνεργάτες, τους φίλους, κι εκπροσώπους των μεσών μαζικής ενημέρωσης μαζί με τους τελικούς υποψηφίους από όπου θα προέκυπταν οι νικητές του διαγωνισμού. Αυτοί προκρίθηκαν από προκριματική κλήρωση ανάμεσα στις πάνω από 50.000 συμμετοχές, ώστε να είναι παρόντες στην τελική φάση ανάδειξης τόσο του μεγάλου νικητή που θα έφευγε με την Ducati Panigale, όσο και των υπολοίπων υπερτυχερών που θα κέρδιζαν τα υπόλοιπα μεγάλα δώρα, την συμμέτοχη στα Ducati tours και τις δωροεπιταγές των € 500.

Παρουσιαστής της βραδιάς ήταν ο Δημήτρης Ουγγαρέζος, ενώ παρόντες ήταν και οι πρεσβευτές του διαγωνισμού, ο Γιούρκας Σεϊταρίδης και ο Aρης Λουμάκης των REC. Κεντρικό ρόλο είχε ο κ. Καραχάνας, Διευθύνων Σύμβουλος της ΕKO, που με ιδιαιτέρα παραστατικό, απλό και κατανοητό τρόπο, ανέδειξε τα πλεονέκτημα της ΕΚΟ  Racing. Επιπλέον παρουσίασε την στρατηγική, μακροχρόνια, και άκρως επιτυχημένη συνεργασία με την Kosmocar –Ducati, αλλά κυρίως το όραμα και την πιστή των ανθρώπων της EKO στην βενζίνη Racing. Όταν μέσα στην μεγάλη οικονομική κρίση το 2014 λάνσαραν δυναμικά το νέο βελτιωμένο καύσιμο 100 οκτανίων της ΕΚΟ, οι καταναλωτές τους δικαίωσαν καθώς υπερδιπλασίασαν την κατανάλωση και συνέτειναν στην συνολική αύξηση της αγοράς σε ποσοστό άνω του 40%.

Οι άνθρωποι της ‘’ΕΚΟ γενιάς‘’, όπως αποκαλούν την ομάδα τους, έμειναν πιστοί όλα αυτά τα χρόνια καθώς ήξεραν ότι διαχειρίζονται ένα προϊόν στο παρόν με στοιχεία και χαρακτηριστικά από το μέλλον. Τα καύσιμα της σειράς ΕΚΟ racing συνδυάζουν αυτά που σε μερικά χρόνια θα είναι προαπαιτούμενα για ένα καύσιμο, όπως ο σεβασμός στο περιβάλλον, η αυξημένη απόδοση αλλά και η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διαχείριση και απόδοση της ενέργειας. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά τα έχουν αναγνωρίσει οι καταναλωτές και παρόλο που βρισκόμαστε σε μια εποχή που ο παράγοντας τιμή είναι ο πρώτος που κινεί την κατανάλωση, ακόμη και σε αυτό τον τομέα η ΕΚΟ RACING 100 υπερτερεί με βάση την σχέση τιμής-απόδοσης.

Επιστρέφοντας στα τεκταινόμενα, η ώρα για τη μεγάλη κληρώση είχε φτάσει μετά και το show του street artist mister Achilles που έκανε ένα live γκράφιτι, και στην κληρωτίδα έπεσαν τα μπαλάκια με τα ονόματα των υποψήφιων, με έκδηλη στην αγωνία στο πρόσωπο τους . Με σειρά κληρωθήκαν τα ταξίδια αρχικά στα Ducati Tours απ’ οπού ανεδείχθηκαν έξι τυχεροί, ενώ τρεις ακόμη κέρδισαν τις δωροεπιταγές καυσίμων αξίας €500. Η κορύφωση ήρθε με την ανάδειξη του υπερτυχερού της βραδιάς, του Σταύρου Δρίτσου, που έφυγε συντροφιά με την υπέροχη Ιταλίδα καλλονή, την μοναδική Ducati Panigale V4!

[Πηγή: motomag.gr]

TAGS
node/39542

Προσφύγη στο ΣτΕ κατά του Μεγάλου Περιπάτου από τη ΛΕΜΟΤ

Η Λέσχη Ελλήνων Μοτοσυκλετιστών (ΛΕΜΟΤ) ισχυρίζεται ότι τα δίκυκλα δεν εμποδίζουν, και άρα δεν πρέπει να απαγορεύεται η κυκλοφορία τους στον Μεγάλο Περίπατο.

Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2020 | Θοδωρής Τσίκας Επικοινωνία

Προσφύγη στο ΣτΕ κατά του Μεγάλου Περιπάτου από τη ΛΕΜΟΤ

Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας έκανε η Λέσχη Ελλήνων Μοτοσυκλετιστών (ΛΕΜΟΤ) και συγκεκριμένα κατά των μέτρων περιορισμού ή απαγόρευσης της κυκλοφορίας στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο των ρυθμίσεων για τον Μεγάλο Περίπατο. 
Η ΛΕΜΟΤ ισχυρίζεται ότι τα δίκυκλα λόγω μεγάθους και ευελιξίας, όχι μόνον δεν επιβαρύνουν την κυκλοφορία, αλλά συμβάλλουν και στην αποσυμφόρησή της. 

Συγκεκριμένα η ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής: 

«Στην παράλογη απαγόρευση λόγω Μεγάλου Περιπάτου στην Αθήνα, η ΛΕΜΟΤ αντέδρασε άμεσα, κάνοντας επαφές με τους αρμόδιους φορείς του Δήμου Αθηναίων, προκειμένου να αρθεί το κατά την άποψή μας στερούμενο λογικής και τεκμηρίων μέτρο.

«Το θέμα στη βάση του όμως αφορά την ΚΥΑ και έτσι η ΛΕΜΟΤ αναγκάστηκε διαμέσου εκπροσώπου της (μέλος ΛΕΜΟΤ) και του νομικού της συμβούλου Θεόδωρου Γαζούλη, να καταθέσει προσφυγή στο ΣτΕ ζητώντας να ακυρωθεί η ΚΥΑ που αποτελεί την βάση για την λήψη  των μέτρων, με κύριο αιτιολογικό ότι τα μοτοποδήλατα και  οι μοτοσυκλέτες όχι μόνο δεν εμποδίζουν ή έρχονται αντίθετες με την ιδέα του Μεγάλου Περιπάτου, αλλά αντίθετα διευκολύνουν την κυκλοφορία λόγω μεγέθους και ευελιξίας.

«Να θυμίσουμε ότι στο παρελθόν η ΛΕΜΟΤ είχε προσφύγει στο ΣτΕ για απαγόρευση κυκλοφορίας δικύκλων. Για την προσφυγή της αυτή δικαιώθηκε και η απαγόρευση ακυρώθηκε.

«Η ΛΕΜΟΤ στα 41 χρόνια της, θεωρεί ότι αυτού του τύπου οι απαγορεύσεις προσβάλλουν τα δικαιώματά μας ως μοτοσυκλετιστών και δε συνάδουν με την νομιμότητα και την ισότητα που οφείλει να επιδεικνύει ένα κράτος δικαίου. Γι’ αυτό παραμένουμε πιστοί στην ιστορία μας που θέλει να αγωνιζόμαστε για το δικαίωμα του κάθε μοτοσυκλετιστή ξεχωριστά και όλων μαζί».

node/39544

Το νέο scooter Honda SH150i έφτασε στην ελληνική αγορά

Το Honda SH150i  έχει αναδειχτεί σε αγαπημένο σκούτερ της Ευρωπαϊκής αγοράς.

Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2020 | MOTOmag Επικοινωνία

Το νέο scooter Honda SH150i έφτασε στην ελληνική αγορά

Ένα από τα πιο επιτυχημένα εμπορικά scooter της Honda, το SH 150i ήρθε και στην Ελλάδα. Το πιο λεπτό, αισθητικά ανανεωμένο "σώμα" και το ανασχεδιασμένο πλαίσιο παρέχουν πάνω από 50% περισσότερο αποθηκευτικό χώρο. Η ανανεωμένη πίσω γεωμετρία βελτιώνει τη οδική άνεση. Ο νέος, τετραβάλβιδος κινητήρας επιταχύνει ταχύτερα, είναι πιο γρήγορος στις υψηλές στροφές και καταναλώνει λιγότερο καύσιμο. Επίσης πληροί τις προδιαγραφές EURO5 ενώ το Honda Selectable Torque Control (HSTC) περιλαμβάνεται τώρα στο στάνταρ εξοπλισμό.

Μέλος της οικογένειας SH που απαριθμεί εκατομμύρια πωλήσεις με ιδρυτή το SH50 το οποίο κυκλοφόρησε το 1984, το τετράχρονο SH150 εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην Ευρωπαϊκή αγορά το 2001. Έκτοτε και για 15 χρόνια κατάφερε, αθόρυβα αλλά σταθερά, να φέρει σε πέρας την αποστολή του προσφέροντας απολαυστικές και απροβλημάτιστες μετακινήσεις με στυλ, και να εξελιχθεί σε ένα από τα δημοφιλέστερα σκούτερ της γηραιάς ηπείρου.

Εκείνο το πρώτο σκούτερ εισήγαγε τη συνταγή της επιτυχίας: έναν οικονομικό όσο και ζωηρό κινητήρα και ευέλικτη όσο και ασφαλή συμπεριφορά, στην πόλη και τον αυτοκινητόδρομο, χάρη στη σταθερότητα που εξασφαλίζουν οι τροχοί των 16 ιντσών. Και όλα αυτά με μία εμφάνιση που υποδηλώνει φινέτσα και πολυτέλεια.

Διαθέτοντας σύστημα ψεκασμού PGM-FI από το 2005, τα τελευταία 14 χρόνια το SH150i, έφτασε να θεωρείται κορυφαίο στις αστικές μετακινήσεις συνδυάζοντας ιδανικά στυλ, αξιοπιστία, οικονομία και εξαιρετική χρηστικότητα.

Η ιστορία του μοντέλου χαρακτηρίζεται από αδιάκοπη, προσεκτική εξέλιξη η οποία αντανακλά τις εξελισσόμενες ανάγκες και προσδοκίες των αναβατών καθώς και την επιθυμία της Honda να τους προσφέρει πάντα μία καλύτερη έκδοση του δικού τους SH. To 2013, το SH φόρεσε τον κινητήρα χαμηλών τριβών eSP (enhanced Smart Power) με τεχνολογία Idling Stop, αυξάνοντας την ισχύ και βελτιώνοντας την οικονομία καυσίμου. Το 2017 ανανεώθηκε αισθητικά με πιο σμιλεμένες γραμμές, τεχνολογία φώτων LED μπροστά/πίσω και την προσθήκη του Honda Smart Key.

Τώρα, για το 2020 το SH150i (που κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Honda στην πόλη Atessa της Ιταλίας – και θεωρείται ιδιαίτερα δημοφιλές στην Ιταλική αγορά λόγω νομοθεσίας που απαγορεύει την κυκλοφορία μοτοσυκλετών 125cc στους αυτοκινητόδρομους) είναι ένα εντελώς ριζικά ανανεωμένο σκούτερ. Συνεχίζοντας την ένδοξη ιστορία των προκατόχων του, το νέο SH150i είναι ταχύτερο, κομψότερο, πιο άνετο, πιο εύχρηστο και εξίσου οικονομικό από απόψεως τιμής αγοράς και λειτουργικού κόστους. Άλλωστε δεν θα μπορούσε να είναι οτιδήποτε λιγότερο από ένα SH.

Η βελτίωση του SH150i δεν είναι εύκολος στόχος – έχει αναδειχτεί σε αγαπημένο σκούτερ της Ευρωπαϊκής αγοράς για συγκεκριμένο λόγο. Αλλά αυτή ήταν η αποστολή των μηχανικών εξέλιξης της Honda, επομένως ένα καλό σημείο εκκίνησης θα ήταν να αυξήσουν την ισχύ, τη ροπή και την απόδοση του νέου τετραβάλβιδου κινητήρα eSP+ προδιαγραφών EURO5. Η προσθήκη του HSTC θα εξασφάλιζε επίσης πρόσθετη ξεγνοιασιά σε κάθε ιδιοκτήτη.

Το ανασχεδιασμένο πλαίσιο απελευθερώνει πρόσθετο και ακόμα πιο ωφέλιμο αποθηκευτικό χώρο (με ενσωμάτωση θύρας USB) και η βελτιστοποίηση της πίσω ανάρτησης αυξάνει την άνεση. Το πολυτελές νέο σώμα και το στιλάτο, χαρακτηριστικό εμπρός τμήμα αναδεικνύουν το SH150i. Όλα τα φώτα είναι τεχνολογίας LED και υποστηρίζονται από ανανεωμένα όργανα LCD.

To νέο SH150i είναι διαθέσιμο σε τρεις εκδόσεις και τέσσερις διαφορετικούς χρωματισμούς:

Στάνταρ SH150i χωρίς αξεσουάρ - €3.950

SH150i με μπαγκαζιέρα Smart top box - €4.250

SH150i με μπαγκαζιέρα Smart top box, χούφτες και ζελατίνα - €4.590

[Πηγή: Honda]

TAGS