Νέα MV Agusta Superveloce Alpine: Μόνο σε 110 κομμάτια [video]

Νέα MV Agusta Superveloce Alpine: Μόνο σε 110 κομμάτια [video]

Η MV Agusta παρουσίασε το μοντέλο που είχε προαναγγείλει, σε συνεργασία με την Alpine. Με την ονομασία MV Agusta Superveloce Alpine, θα κατασκευαστεί σε 110 κομμάτια έναντι €36.300 ευρώ το καθένα... στην Ιταλία.

Η MV Agusta Superveloce Alpine παρουσιάστηκε χτες σε παγκόσμια online πρεμιέρα από το Varese της Ιταλίας, το σπίτι της MV Agusta, όπως είχε προαναγγείλει η εταιρεία. Μια μοτοσικλέτα που σηματοδοτεί την πρώτη συνεργασία μεταξύ του κατασκευαστή ιταλικών μοτοσικλετών υψηλών προδιαγραφών και της γαλλικής κατασκευάστριας σπόρτσκαρ, της Alpine.

Η αγωνιστική μοτοσικλέτα του, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο στον δρόμο όσο και στην πίστα, είναι μια περιορισμένη έκδοση 110 μονάδων, για να σηματοδοτήσει την εκλεκτική «συγγένειά» της με την Alpine A110. Στην ιταλική αγορά, κάθε αντίγραφο θα τιμάται €36.300. Πολύ παραπάνω από μια «βασική» MV Agusta Superveloce που ξεκινά από τα 20 χιλιάρικα και μπορεί να φτάσει τις €27.990 στην έκδοση Serie Oro.

MV Agusta Superveloce Alpine

Η MV Agusta Superveloce Alpine βασίζεται στην MV Agusta Superveloce Ottocento, από την οποία διαφέρει στη «φορεσιά» που συνδυάζει το μυθικό μπλε της Alpine με ασημί χρώμα, λογότυπους Alpine στο φέρινγκ, μπόλικα ανθρακονημάτινα στοιχεία και ένα βουρτσισμένο αλουμινένιο «στέμμα» στο πιρούνι που έχει αριθμημένο πλακίδιο.

Αυτή η τεχνική του ντυσίματος με ανθρακόνημα περιλαμβάνει το κάλυμμα της αλυσίδας, τα καλύμματα των αεραγωγών, το πίσω και εμπρός φτερό, καθώς και τα εσωτερικά καλύμματα δεξιά και αριστερά του κινητήρα. Ο τελευταίος είναι ένας 3κύλινδρος σε σειρά με χωρητικότητα 798 cc που αποδίδει 147 άλογα στις 13.000 rpm.

MV Agusta Superveloce Alpine

Το βάρος μιας «στεγνής» MV Agusta Superveloce Alpine είναι 173 κιλά και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 240 km/h. Μια εφαρμογή για smartphone, η MV Ride APP επιτρέπει, μεταξύ άλλων, στον ιδιοκτήτη να εντοπίζει γεωγραφικά τη μοτοσικλέτα του ανά πάσα στιγμή. Πρακτικό και πάνω απ’ όλα απαραίτητο διότι πολλοί είναι αυτοί που θα ήθελαν να τη βάλουν στο χέρι!

Ο Patrick Marinoff, διευθύνων σύμβουλος της Alpine και ο Timur Sardarov, διευθύνων σύμβουλος της MV Agusta Motor, δεν απέκλεισαν μια μελλοντική συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών που θα ενσωμάτωνε και κοινή μηχανολογία. Οψόμεθα…

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube