Alpine και MV Agusta ετοιμάζουν σπέσιαλ μοτοσικλέτα

Alpine και MV Agusta ετοιμάζουν σπέσιαλ μοτοσικλέτα

Επίσημο teaser που δημοσιεύθηκε από τον Ιταλό κατασκευαστή μοτοσικλετών MV Agusta ανακοινώνει ένα μελλοντικό μοντέλο σε συνεργασία με την Alpine!

Alpine-MV Agusta Superveloce 800


Περιμένοντας το πρώτο ηλεκτρικό SUV, το Alpine 100, και το ρόουντστερ Α110, η φίρμα από τη Διέππη ετοιμάζεται να εισέλθει και στον χώρο των μοτοσικλετών; 

Στo επίσημο teaser που έδωσε στη δημοσιότητα ο Ιταλός κατασκευαστής μοτοσικλετών, στο φέρινγκ μιας από τις προσεχείς μοτοσικλέτες του εμφανίζεται το σήμα της Alpine. Και λέει ότι θα αποκαλύψει αυτή την «μπλε» μοτοσικλέτα στις 11 Δεκεμβρίου.

Βέβαια θα ήμασταν αιθεροβάμονες αν περιμέναμε ένα ολοκαίνουργιο μοντέλο MV Agusta, με μηχανικά μέρη -ή κάποια, τουλάχιστον- από την Alpine. Η συνεργασία φαίνεται να είναι πιο «πεζή», με μια απλή αναβάθμιση υπάρχοντος μοντέλου από την γκάμα της MV Agusta βαμμένου στα χρώματα της Alpine. Και μάλλον θα αφορά τη Superveloce 800, κορωνίδα στην γκάμα της ιταλικής εταιρείας και, κατά πώς φαίνεται, την ιδανική υποψήφια για να σφραγίσει μια τέτοια συνεργασία.

Teaser MV Agusta-Alpine

Επιπλέον, το περίγραμμα του γκρι φέρινγκ που σκεπάζει τον κινητήρα και το μπλε πάνω μέρος μεταξύ της οθόνης και του τιμονιού, ορατό στο teaser, φαίνεται πολύ κοντά σε αυτό της περίφημης Superveloce Ottocento. Η τελευταία έχει ένα άκρως ενδιαφέρον τεχνικό φύλλο, με τον 3κύλινδρο κινητήρα των 798 cc να αποδίδει 148 άλογα για βάρος μόλις 165 kg που ζυγίζει η μοτοσικλέτα στην αγωνιστική έκδοσή της. Ισχύς αρκετή για να πιάνει 240 km/h και με μια αντίστοιχη σπορ φιλοσοφία με αυτήν μιας σύγχρονης Berlinette A110.

Η συνεργασία αυτή όμως μπορεί να προοιωνίζει και κάτι ακόμη; Μήπως η Alpine θα ήθελε να αντικαταστήσει τη Mercedes-AMG. Να σας θυμίσουμε ότι το 2014, η Daimler αγόρασε μερίδιο 25% στην ιταλική φίρμα, αποσύροντας τελικά τη συμμετοχή της, μόλις πριν από τρία χρόνια, τον Δεκέμβριο του 2017.

Προς το παρόν, δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι η Alpine και πίσω από αυτήν η Renault, θα συμμετέχουν στο μετοχικό κεφάλαιο της MV Agusta. Ο φαινομενικά μοναδικός σκοπός αυτής της κίνησης είναι να ανεβάσει επικοινωνιακά την Alpine, η οποία θα φιγουράρει επίσης στα γαλλικά μονοθέσια της Formula 1, καθώς και στα Renault Clio μέσω της έκδοσης Alpine Line. Η σπορ φίρμα από τη Διέππη κάνει ό,τι είναι δυνατόν για τη μέγιστη προβολή της, μιας και από αυτό εξαρτάται η επιβίωσή της…

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube