Ένας μηχανόβιος στο τιμόνι της Volkswagen

Ένας μηχανόβιος στο τιμόνι της Volkswagen

Τελικά το dieselgate όχι μόνο δεν οδήγησε στην πώληση της Ducati από τον όμιλο της Volkswagen, αλλά η τύχη τα έφερε έτσι που το τιμόνι του γερμανικού κολοσσού αναλαμβάνει ένας φανατικός μηχανόβιος!

Τελικά το diesel gate όχι μόνο δεν οδήγησε στην πώληση της Ducati από τον όμιλο της Volkswagen, αλλά η τύχη τα έφερε έτσι που το τιμόνι του γερμανικού κολοσσού αναλαμβάνει ένας φανατικός μηχανόβιος! Το όνομά του είναι  Dr. Herbert Diess και το βιογραφικό του είναι εντυπωσιακό και κυρίως πολλά υποσχόμενο.

Οι φίλοι της Ducati πρέπει να νοιώθουν ανακούφιση για το αίσιο τέλος στη διαρκή φημολογία που αφορούσε την πώληση της ιταλικής εταιρείας από τους Γερμανούς με σκοπό να βουλώσουν την τεράστια οικονομική τρύπα που επέφεραν τα πρόστιμα και οι ανακλήσεις του σκανδάλου με τα παράνομα λογισμικά των κινητήρων πετρελαίου στα αυτοκίνητα του ομίλου. Ταυτόχρονα όμως θα πρέπει να έχουν και μια μεγάλη δόση αισιοδοξίας, καθώς ο δόκτωρ Herbert Diess είναι ο άνθρωπος που έχει το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης για την σημερινή επιτυχία των μοτοσυκλετών της… BMW.

Υπό την δική του καθοδήγηση μεταξύ του 2003-2007, η BMW Motorrad άλλαξε εντελώς χαρακτήρα και έβγαλε στην παραγωγή μοτοσυκλέτες που δεν είχαν καμία σχέση με το παρελθόν της, αλλάζοντας ταυτόχρονα και κοινό που τις αγοράζει. Μετά από αυτή την εντυπωσιακή μεταμόρφωση των μοτοσυκλετών της BMW, ο Herbert Diess μετακόμισε στη Μεγάλη Βρετανία για να αναλάβει την αναδιοργάνωση και προβολή των αυτοκίνητων της MINI που ανήκει στον όμιλο της BMW. Εκείνη την περίοδο χρειάστηκε να γυρίσει όλη την Μεγάλη Βρετανία και φυσικά το έκανε χρησιμοποιώντας την προσωπική του μοτοσυκλέτα, ένα R1100RT. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Alan Cathcat: Πρέπει να έχει δει περισσότερα μέρη οδηγώντας μοτοσυκλέτα στην Αγγλία, απ’ ότι εγώ!.

Πέρα από την MINI, o Dr Herbert Diess θεωρείται ότι έπαιξε σημαντικό ρόλο στο project των ηλεκτρικών αυτοκινήτων i3 και i8, καθώς και στο ηλεκτρικό scooter παραγωγής της BMW.

Παρά το γεγονός ότι πέτυχε και σε αυτή την αποστολή, η καριέρα του στον όμιλο της BMW έμεινε στάσιμη, κάτι που φυσικά εκμεταλλεύτηκε η VW καλώντας τον προς το μέρος της.

Πριν την μετάβαση από τον ένα γερμανικό κολοσσό στον άλλον, ο Dr  Herbert αποφάσισε να κάνει ένα ταξιδάκι με τη μοτοσυκλέτα του από τον Αρκτικό Κύκλο έως την νότια Αργεντινή, αλλά το σκάνδαλο του Dieselgate του το έκοψε στη μέση, αφού η VW χρειαζόταν άμεσα να βρει για την θέση του προέδρου κάποιον με καθαρό παρελθόν.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube