Μεταμόρφωσε την BMW M140i σε M2 hatchback!

Μεταμόρφωσε την BMW M140i σε M2 hatchback!

Μια BMW M140i που δανείζεται αρκετά μέρη του αμαξώματος από από την M2 Coupé.

Το Bmw & Mini UK Group δημοσίευσε μερικές φωτογραφίες από το τελευταίο τους project - ένα πολύ ενδιαφέρον μείγμα από το τρίθυρο χάτσμπακ BMW M140i και το δίπορτο κουπέ BMW M2!

Ως βάση για το αυτοκίνητο χρησιμοποιήθηκε μια M140i η οποία δανείστηκε καπό, φτερά, προφυλακτήρες και εμπρός φανάρια από M2. Ουσιαστικά, μόνο οι πόρτες, τα παράθυρα, το παρμπίζ, η οροφή, η πόρτα του χώρου αποσκευών και τα πίσω φώτα έχουν μείνει ίδια. Τα νέα μέρη του αμαξώματος προήλθαν από μια τρακαρισμένη Μ2 και όπως βλέπετε στις φωτογραφίες χρειάστηκε αρκετή δουλειά για να μονταριστούν σωστά στο αμάξωμα του τρίθυρου χατσμπακ.

Το εμπρός σπλίτερ, οι αεροδυναμικές προεκτάσεις των μαρσπιέ και ο πίσω διαχύτης που φιλοξενεί τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης είναι μερικές ακόμα πινελιές που τονίζουν την επιθετική εμφάνιση του μοντέλου.

Κάτω από το καπό βρίσκεται ο γνωστός εξακύλινδρος σε σειρά υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας 3,0 λίτρων που για την περίσταση αποδίδι 340 PS και 500 Nm. Στόχος είναι να δεχθεί βελτιώσεις ώστε να φτάσει πιο κοντά στους 410 PS και τα 550 Nm του twin-turbo κινητήρα της BMW M2 Competition. Δεν έχουμε πληροφορίες για τη μετάδοση, όμως λαμβάνοντας υπόψη τον χαρακτήρα της κατασκευής, θα ήταν υπέροχο αν συνδυάζει χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων και κίνηση στους πίσω τροχούς.

Ο ιδιοκτήτης του οχήματος είναι ο Dave Campbell από τη Μ.Βρετανία. Στόχος του είναι να το χρησιμοποιήσει για προωθητικούς σκοπούς και κάποια στιγμή να διαθέσει παρόμοιες μετατροπές στην αγορά. Όπως δήλωσε στο Road & Track, τα ανταλλακτικά που χρειάστηκαν για το project κόστισαν περίπου £20,000.

 

[Πηγή: Bmw & Mini UK Group μέσω Road & Track]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube