Επίσημο: Ανανεωμένη BMW 1 Series 2018 [video]

Επίσημο: Ανανεωμένη BMW 1 Series 2018 [video]

Οι πιο σημαντικές αλλαγές στη Σειρά 1 είναι η σκούρα διακόσμηση και το φρεσκαρισμένο εσωτερικό.

Η BMW 1 Series, που αναμένεται να λανσαριστεί εμπορικά τον Ιούλιο, αποκαλύπτει μια εμπλουτισμένη παλέτα χρωμάτων, νέου σχεδιασμού ζάντες, μικρές κoσμητικές αλλαγές και μια φρεσκαρισμένη καμπίνα, εμπλουτισμένη με νέες τεχνολογίες.

Επιπλέον, κατά το πρότυπο της επίσης ανανεωμένης 2 Series, η Σειρά 1 διατηρεί την ίδια γκάμα βενζινοκινητήρων και τουρμποντίζελ, με κίνηση είτε στους πίσω είτε και στους τέσσερις τροχούς (έξτρα) και σε επιλεγμένα μοντέλα μέσω του συστήματος τετρακίνησης xDrive.

Η κυριότερη αλλαγή όμως, όπως προείπαμε, αφορά τη σκούρες διακοσμήσεις των νέων εκδόσεων Sport Line Shadow, M Sport Shadow και M140i Shadow. Όπως υποδηλώνει και το όνομά τους, καθένα από τα παραπάνω μοντέλα διαθέτει σκούρα γρίλια στη μάσκα και μαύρες ενθέσεις στα εμπρός φανάρια LED, αλλά και μια φιμέ απόχρωση να συνοδεύει όλα τα στοιχεία που συνθέτουν τις εκδόσεις Shadow. Όσον αφορά τις εκδόσεις «M Sport Shadow» ο εξοπλισμός περιλαμβάνει αντίστοιχης απόχρωσης 18άρες ζάντες και μαύρες εξατμίσεις. Ειδικά για την M140i Shadow, το αυτοκίνητο μπορεί να εξοπλιστεί με 18άρες γκρι ζάντες, ενώ όλα τα μοντέλα της σειράς μπορούν να παραγγελθούν με σετ μέσα από μια σειρά ζαντών σε πέντε νέα σχέδια και δύο εξωτερικά χρώματα: Seaside Blue και Sunset Orange.

Πιο ευδιάκριτες είναι οι αλλαγές στην καμπίνα, όπου υπάρχει νέος πίνακας οργάνων σε μαύρη «κάσα», ανασχεδιασμένοι αεραγωγοί, χρωμιωμένα μπουτόν για τα ηλεκτρικά παράθυρα και ανασχεδιασμένη κεντρική κονσόλα. Επίσης, υπάρχουν διαθέσιμες νέες επιλογές για το δερμάτινο σαλόνι, αλλά και μια γκάμα επενδύσεων από επτά υφάσματα. Τέλος, το αυτοκίνητο εξοπλίζεται στάνταρ με το τελευταίας γενιάς σύστημα πολυμέσων iDrive.

Στη φρεσκαρισμένη 1 Series, το iDrive υποστηρίζεται πλέον από μια νέα 8,8άρα οθόνη αφής, με το χειρισμό της να γίνεται πέρας της στάνταρ αφής και με φωνητικές εντολές. Επιπρόσθετα, οι BMW ConnectedDrive Services προσφέρουν πληροφορίες για την κίνηση σε πραγματικό χρόνο, πληροφορίες στάθμευσης και μια νέα λειτουργία, τη Microsoft Exchange, που επιτρέπει στους χρήστες του Microsoft 365  να αποστέλλουν μέιλ και να έχουν πρόσβαση σε «ημερολόγια» μέσω περιβάλλοντος ασφαλούς πλοήγησης. Ένα ακόμη πρόσθετο στοιχείο, εκτός από τη δυνατότητα WiFi, το Apple CarPlay, αλλά και τα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού όπως το ενεργό cruise control, το σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος και τη προειδοποίηση εκτροπής από τη λωρίδα.

Η γκάμα των μοτέρ εκτείνεται από τον 3κύλινδρο 1.500άρη βενζινοκινητήρα τούρμπο με τους 109 PS μέχρι τον 6κύλινδρο σε σειρά 3.0 TwinPower Turbo με τους 340 PS. Στα ντίζελ, το μοντέλο βάσης είναι το 116d με 116 PS και φτάνει στην 125d με 224 PS. Τα μοντέλα 118d (2.0 150 PS), 120d (2.0 190 PS) και το M140i μπορούν να εφοδιαστούν έξτρα με το σύστημα τετρακίνησης xDrive. Όσον αφορά το κιβώτιο, στάνταρ είναι το 6άρι χειροκίνητο σασμάν και έξτρα το αυτόματο 8άρι. Εδώ όμως θα πρέπει να σημειώσουμε ότι οι 116i και 116d διατίθενται αποκλειστικά με χειροκίνητο κιβώτιο, ενώ η M140i xDrive αποκλειστικά με αυτόματο.

Η ανανεωμένη 1 Series 2018 θα μας οδηγήσει στο πλήρως ανασχεδιασμένο μοντέλο που αναμένεται να λανσαριστεί το 2018 και σύμφωνα με τις πληροφορίες θα είναι προσθιοκίνητο.

[Πηγή BMW]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube