Mercedes-Benz: Στοπ στην παραγωγή σε όλα τα επαναφορτιζόμενα υβριδικά

Mercedes-Benz: Στοπ στην παραγωγή σε όλα τα επαναφορτιζόμενα υβριδικά

Η Mercedes-Benz σταματά την παραγωγή όλων των υφιστάμενων plug-in hybrid, εν αναμονή των αντίστοιχων τρίτης γενιάς, EQ.

Η Mercedes-Benz ανακοίνωσε την Απρίλιο την άφιξη των καινούργιων επαναφορτιζόμενων υβριδικών μοντέλων της, υπό τη φίρμα EQ. Αναμένοντας το εμπορικό λανσάρισμά τους, διακόπτει την παραγωγή των υφιστάμενων αντίστοιχων μοντέλων. 

Έτσι, οι εκδόσεις plug-in hybrid των C, E, S, GLC και GLE-Class, που υφίστανται αυτή τη στιγμή στους καταλόγους της εταιρείας, αποσύρονται από την παραγωγή. Προφανώς όχι για κάποιο τεχνικό ή άλλο πρόβλημα, αλλά επειδή η γερμανική εταιρεία ετοιμάζεται για το εγγύς και απώτερο μέλλον. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Mercedes-Benz: Επένδυση 600 εκατ. δολαρίων για ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Η τρίτη γενιά των επαναφορτιζόμενων υβριδικών συστημάτων κίνησης είναι το μονοπάτι αυτού του μέλλοντος, όπως μας το παρουσίασε η Mercedes-Benz τον περασμένο Απρίλιο.

eq_c

Η νέα έκδοση του επαναφορτιζόμενου υβριδικού κινητήρα βασίζεται σε ηλεκτρικό μοτέρ 122 ίππων που συνδέεται με το αυτόματο κιβώτιο των εννέα ταχυτήτων. Η αυτονομία σε αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία έχει επίσης αυξηθεί σε περίπου 50 km έναντι 35 που ήταν πριν. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Mercedes-Benz: Οι πρώτες επίσημες εικόνες του ηλεκτρικού SUV EQC

Αυτή η νέα έκδοση του συστήματος plug-in hybrid θα φτάσει προοδευτικά στην κορυφή της γκάμας: Πρώτα στην S-Class, στη συνέχεια στην E-Class (βενζίνη και ντίζελ) και τέλος στη C-Class το επόμενο έτος. 

plug-in hybrid

Ενώ οι λιανικές πωλήσεις μέσα στο σύνολο των ευρωπαϊκών πωλήσεων είναι ανάξιες λόγου, τα υβριδικά επαναφορτιζόμενα συστήματα είναι ιδιαίτερα ελκυστικά για τους εταιρικούς στόλους σε πολλές χώρες της ΕΕ, οι οποίες μπορούν να επωφεληθούν από το σημαντικό χαμηλότερο κόστος χρήσης και τη χαμηλότερη φορολογία.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube