Mercedes: Οι πρώτες επίσημες εικόνες του ηλεκτρικού SUV EQC

Mercedes: Οι πρώτες επίσημες εικόνες του ηλεκτρικού SUV EQC

Δείτε το σε –αθόρυβη– πλαγιολίσθηση σε χιόνι, μαζί με την υδρογονοκίνητη plug-in GLC F-Cell.

To να στέλνει ένας κατασκευαστής ο ίδιος κατασκοπευτικές φωτογραφίες μελλοντικών μοντέλων του δεν είναι τόσο συνηθισμένο, αλλά όταν πρόκειται για το πρώτο ηλεκτρικό SUV της Mercedes-Benz, το πράγμα αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Το ηλεκτρικό EQC είχε κάνει σάλο από τότε που η Mercedes παρουσίασε το πρωτότυπο Generation EQ πρόπερσι στο Παρίσι. Μάλιστα, η εταιρεία άρχισε να δέχεται παραγγελίες για το EQC από τον περασμένο Σεπτέμβρη, με προκαταβολή 2.000 ευρώ, παρότι η έκδοση παραγωγής δεν είχε αποκαλυφθεί και θα αργούσε πολύ ακόμη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ το πρωτότυπο Mercedes-Benz Generation EQ με 408 PS [video]

Ούτε τώρα βλέπουμε το EQC παραγωγής, όμως οι εικόνες του πρωτοτύπου εξέλιξης μας δίνουν μια ιδέα του τι να περιμένουμε. Μιλάμε για το καμουφλαρισμένο πρωτότυπο, διότι το ακαμουφλάριστο είναι η GLC F-Cell με την ενεργειακή κυψέλη υδρογόνου και την επαναφορτιζόμενη μπαταρία.

Οι μηχανολόγοι εξέλιξης της Daimler δείχνουν να χαίρονται τη δουλειά τους, αφού τους βλέπουμε να κάνουν αρχοντικές –και, φανταζόμαστε, εντελώς αθόρυβεςπάντες με το ηλεκτρικό SUV σε χιονισμένο δρόμο ή πίστα.

Στο δελτίο Τύπου, η Mercedes λέει ότι τα πρωτότυπα ολοκλήρωσαν τις χειμερινές δοκιμές εξέλιξης στη βόρεια Σουηδία. Θα γίνουν επίσης δοκιμές στη νότια Ευρώπη (εδώ;) και στις ΗΠΑ, που θα εντάσσονται στο σύνολο των 500 ξεχωριστών δοκιμασιών που περνάει κάθε νέο μοντέλο της Mercedes για να αξιολογηθεί.

Ο αρχιμηχανικός εξέλιξης του ηλεκτρικού EQC, Michael Kelz, δίνει και μια ιδέα του πώς νιώθεις οδηγώντας το, λέγοντας ότι προσφέρει μια «αίσθηση μεγάλης ασφάλειας στην οδήγηση» και ότι είναι διασκεδαστικό, σε σημείο που να αφήνει «ένα μόνιμο χαμόγελο στο πρόσωπο του οδηγού». Η φωτογραφία τον δικαιώνει.

Σύμφωνα με τη Mercedes, το ηλεκτρικό EQC θα λανσαριστεί στην αγορά μέσα στο 2019, οπότε, αν σας περισσεύουν €2.000, σπεύστε να κλείσετε ένα.

[Πηγή: Mercedes-Benz]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube