Ζημίες ρεκόρ $710 εκ. στο Q1 ανακοίνωσε η Tesla

Ζημίες ρεκόρ $710 εκ. στο Q1 ανακοίνωσε η Tesla

Η αμερικάνικη πρωτοπόρος των ηλεκτρικών αυτοκινήτων σημείωσε τεράστιες απώλειες στο πρώτο τρίμηνο του 2018 αλλά θεωρεί ότι η χρονιά μπορεί να κλείσει κερδοφόρα.

Τεράστιες ήταν οι απώλειες που κατέγραψε η Tesla στο πρώτο τρίμηνο του 2018. Σχεδόν $710 εκατομμύρια για να είμαστε πιο ακριβείς.

Σύμφωνα με την εταιρεία, ο κύριος υπαίτιος δεν ήταν άλλος από το
Model 3 και τα θέματα που εξακολουθούν να υπάρχουν στην παραγωγική του διαδικασία.

Ακόμα και τώρα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας
Elon Musk, επιμένει ότι η εικόνα μπορεί να ανατραπεί και η χρονιά να κλείσει με κέρδος. «Είναι ώρα να γίνουμε κερδοφόροι, αυτός είναι ο στόχος μας τώρα. Η αλήθεια είναι ότι μια εταιρεία δικαιούται να θεωρείται κανονική μόνο όταν περάσει στην κερδοφορία» δήλωσε.

Κατά τη διάρκεια του 2016 η συνολική παραγωγή της
Tesla έφτασε τα 101.312 αυτοκίνητα, συμπεριλαμβανομένου του νεότερου, μικρότερου και πλέον εμπορικού μοντέλου, του Model 3. Σύμφωνα με τον Musk, ο λόγος ήταν ότι «Κάναμε το λάθος να προσθέσουμε πολύ αυτοματισμό πολύ νωρίς στην παραγωγή μας».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Κόλαση η παραγωγή του Model 3, 63.000 ακυρώσεις

Γι’ αυτό και η τελευταία ποτέ δεν κατάφερε να πλησιάσει έστω τον αριθμό που έπρεπε, οπότε ακυρώθηκαν τουλάχιστον 63.000 από τις 518.000 προπαραγγελίες και δημιουργήθηκε τεράστιο χάσμα στις παραδόσεις. Είναι ενδεικτικό ότι αργότερα η παραγωγή σταμάτησε τελείως και μεταξύ του Ιανουαρίου και του Μαρτίου του 2018 μόλις 9.800 αυτοκίνητα κατασκευάστηκαν.

Από εδώ και πέρα λοιπόν η εταιρεία σχεδιάζει να κατασκευάζει 5.000
Model 3 την εβδομάδα προκειμένου να βελτιώσει την κατάσταση και να μπει στο σωστό επιχειρηματικό δρόμο.

Σχετικά με το εάν αυτό το σενάριο είναι ρεαλιστικό ή όχι, ο
Musk απάντησε: «Εάν μπορούμε να στείλουμε ένα αυτοκίνητο στο διάστημα, τότε λογικά θα μπορούμε να λύσουμε και το θέμα στην παραγωγή του Model 3».

[Πηγή:
AutoExpress.co.uk]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube