Η Tesla στέλνει αυτοκίνητο στο διάστημα

Η Tesla στέλνει αυτοκίνητο στο διάστημα

Δεν αστειευόταν ο Elon Musk όταν είπε ότι θα στείλει στο φεγγάρι ένα αυτοκίνητό του. Και το αποδεικνύει με φωτογραφίες.

Ο Elon Musk είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της αυτοκινητοβιομηχανίας Tesla και της εταιρείας διαστημικής τεχνολογίας SpaceX.

Πριν λίγες εβδομάδες είχε ανακοινώσει στο Twitter την εκτόξευση του πυραύλου SpaceX Falcon Heavy, μέσα στον οποίο έλεγε ότι θα φορτώσει το προσωπικό του Tesla Roadster για να το στείλει στο διάστημα. Στόχος είναι το αυτοκίνητο να τεθεί σε τροχιά γύρω από τον... Άρη. Τον πλανήτη Άρη. Με στόχο να παραμείνει εκεί για πάντα, αν δεν εκραγεί νωρίτερα κατά την ανάβαση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Το νέο Tesla Roadster θα σπάσει όλα τα ρεκόρ επιτάχυνσης
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ To 90% των Tesla βγαίνουν από την γραμμή παραγωγής με σοβαρά προβλήματα
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Επίσημο: Ηλεκτρική νταλίκα Tesla με 0-100 km/h σε 5,1"

Καθώς είναι γνωστό ότι είναι εκκεντρικός και κάποιες φορές υπερβολικός στις δηλώσεις του, η ανάρτηση αυτή αντιμετωπίστηκε με επιφυλακτικότητα. Ίσως και ειρωνεία. Μια σειρά φωτογραφιών που ανήρτησε στο  διαδίκτυο ο ίδιος ο Musk ωστόσο δείχνουν το αυτοκίνητο πράγματι φορτωμένο στο εσωτερικό του πυραύλου.  «Συνήθως στις δοκιμαστικές πτήσεις πυραύλων για την μελέτη της συμπεριφοράς αντικειμένων μεγάλης μάζας χρησιμοποιούνται μπλοκ από τσιμέντο ή ατσάλι. Αλλά είναι μάλλον βαρετό. Και δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από τη βαρεμάρα, ειδικά για τις επιχειρήσεις», έγραψε ο Musk στη λεζάντα που συνόδευε το φωτογραφικό υλικό.

Πηγή Carscoops


 

 

A Red Car for the Red Planet Test flights of new rockets usually contain mass simulators in the form of concrete or steel blocks. That seemed extremely boring. Of course, anything boring is terrible, especially companies, so we decided to send something unusual, something that made us feel. The payload will be an original Tesla Roadster, playing Space Oddity, on a billion year elliptic Mars orbit.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Elon Musk (@elonmusk) στις

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube