Ξεχασμένη και βανδαλισμένη αντιπροσωπεία SAAB [video]

Ξεχασμένη και βανδαλισμένη αντιπροσωπεία SAAB [video]

Σκονισμένα αυτοκίνητα, κλεμμένα πάνελ, μπροσούρες εποχής… αυτό το video από φαν urbex, μας δείχνει μια αντιπροσωπεία της SAAB που έχει εγκαταλειφθεί εδώ και μερικά χρόνια με προίκα περίπου είκοσι αυτοκίνητα.

Ξεχασμένη και βανδαλισμένη αντιπροσωπεία SAAB

Αυτό κι αν είναι video που θα ραγίσει την καρδιά όλων των φίλων της SAAB. 

Χρήστες του Youtube που ειδικεύονται στην ανακάλυψη εγκαταλελειμμένων εγκαταστάσεων (μια πρακτική που ονομάζεται urbex από το urban exploration), εξερεύνησαν πρόσφατα έναν πρώην εκθεσιακό χώρο αυτοκινήτων που βρίσκεται κάπου στη Γαλλία. 

Πάνω από 20 εγκαταλελειμμένα SAAB, σε μια εγκαταλελειμμένη αντιπροσωπεία. Σε ένα video που λέει όλη την ιστορία αυτού του παράξενου σκηνικού

Ξεχασμένη και βανδαλισμένη αντιπροσωπεία SAAB

Ανήκοντας στη General Motors, η σουηδική φίρμα αφού προηγουμένως πέρασε διά πυρός και σιδήρου χρεοκόπησε τον Δεκέμβριο του 2011. Αυτό υποδηλώνει ότι η αντιπροσωπεία είναι εκτός λειτουργίας πάνω από δέκα χρόνια.

Μια υπόθεση που τείνει να επιβεβαιωθεί ανακαλύπτοντας τις εικόνες του video. Η ιστορία αυτής της αντιπροσωπείας παραμένει μυστηριώδης και το ερώτημα που πλανάται είναι, «γιατί ο ιδιοκτήτης εγκατέλειψε το κτίριο και το περιεχόμενό του;». Τα φυλλάδια στις προθήκες βρίσκονται ακόμα στη θέση τους, το χρωματολόγιο είναι ακόμα κρεμασμένο στον τοίχο…

Ξεχασμένη και βανδαλισμένη αντιπροσωπεία SAAB

Τρία εκθεσιακά μοντέλα είναι σταθμευμένα στον εκθεσιακό χώρο. Σε ένα από αυτά, η καρτέλα της πώλησης είναι ακόμα ορατή μέσα από το παρμπρίζ. Πρόκειται για ένα SΑΑΒ 95 2.3t με συνολικά 95.930 km στο οδόμετρο και πωλείτο έναντι €11.500 . Τα λίγα, αντίστοιχα μοντέλα του Σουηδού κατασκευαστή που πωλούνται σήμερα στο διαδίκτυο αξίζουν γενικά πολύ λιγότερο...

Οι συντάκτες του βίντεο ισχυρίζονται ότι έχουν μετρήσει περίπου είκοσι αυτοκίνητα στην αντιπροσωπεία. Τα περισσότερα βρίσκονται στο συνεργείο, στα οποία περιλαμβάνονται παραδόξως, ένα Peugeot 307 CC, ένα Citroën C5 πρώτης γενιάς κι ένα Renault 4L. Η σκόνη έχει συσσωρευτεί πάνω στα αυτοκίνητα, αλλά τα περισσότερα φαίνεται να είναι σε κατάσταση αποκατάστασης.

Ξεχασμένη και βανδαλισμένη αντιπροσωπεία SAAB

Κάποια από αυτά έχουν βανδαλιστεί. Τα τζάμια είναι σπασμένα, κάποια μέρη του αμαξώματος έχουν αφαιρεθεί. Στο ίδιο χάλι βρίσκονται και τα γραφεία, τα οποία τα έχουν αδειάσει απ’ όλα τα έπιπλα. Με λίγα λόγια, αυτοί οι youtubers δεν ήταν οι πρώτοι που επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις ύστερα από το κλείσιμο της αντιπροσωπείας.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube