Το Wyoming θα απαγορεύσει την πώληση ηλεκτρικών οχημάτων

Το Wyoming θα απαγορεύσει την πώληση ηλεκτρικών οχημάτων

Το Wyoming σηκώνει το λάβαρο της επανάστασης απέναντι στα ηλεκτρικά μοντέλα, σκοπεύοντας να απαγορεύσει την πώληση τους στην Πολιτεία έως το 2035!

Την ώρα που οι περισσότερες χώρες παγκοσμίως έχουν ανακοινώσει ότι θα απαγορεύσουν την πώληση θερμικών οχημάτων στα εδάφη τους έως το 2035, το Wyoming των ΗΠΑ, απέστειλε προσχέδιο του νομοσχεδίου που ετοιμάζει στον Πρόεδρο Joe Biden, στα μέλη της Γερουσίας αλλά και στη Βουλή των Αντιπροσώπων, με το οποίο τους γνωστοποιεί ότι δε θα δέχεται την πώληση ή την χρήση ηλεκτρικών οχημάτων στα εδάφη του!

Το Wyoming είναι η δέκατη μεγαλύτερη σε έκταση Πολιτεία των ΗΠΑ αλλά και από τις πιο αραιοκατοικημένες. Ο πληθυσμός της κατά βάση ασχολείται με την γεωργία ωστόσο, το Wyoming είναι και ο όγδοος μεγαλύτερος προμηθευτής πετρελαίου των ΗΠΑ. 

gas

Είναι η πρώτη φορά από την ημέρα που ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden ανακοίνωσε το μεγαλόπνοο ηλεκτρικό του πλάνο για την χώρα, που μια Πολιτεία αυτής, υψώνει το ανάστημα της απέναντι στις εξαγγελίες του Προέδρου. 

Οι Γερουσιαστές του Wyoming, Jim Anderson, Brian Boner, Ed Cooper και Dan Dockstader, αντιμετωπίζονται ήδη ως ήρωες από Αμερικανούς που είναι ενάντιοι στην ηλεκτροκίνηση, ενώ η κόντρα με την φιλικά προσκείμενη προς τα ηλεκτρικά μοντέλα Πολιτεία της California έχει ήδη πάρει επικές διαστάσεις.

Το νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί αναλύει τους λόγους για τους οποίους η Πολιτεία του Wyoming είναι αντίθετη στη χρήση ηλεκτρικών οχημάτων. Η παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου είναι ζωτικής σημασίας για το Wyoming, καθώς οι συγκεκριμένες «βιομηχανίες» δημιουργούν θέσεις εργασίας, οι οποίες προφανώς συμβάλλουν (πολύ) και στα έσοδα του κράτους. 

Οι Γερουσιαστές αναφέρουν επίσης ότι ενδεχόμενη ταχεία αύξηση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων θα έχει αρνητικό αντίκτυπο σε χιλιάδες οικογένειες του Wyoming οι οποίοι θα εξαναγκαστούν να αποκτήσουν ένα ακριβό ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

charger

Επιπλέον, το Wyoming είναι από τις πιο αραιοκατοικημένες Πολιτείες των ΗΠΑ, που σημαίνει ότι διαθέτει μεγάλες εκτάσεις και αυτοκινητόδρομους με ελάχιστους σταθμούς φόρτισης.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η Πολιτεία θα πρέπει να επενδύσει τεράστια κεφάλαια στις υποδομές φόρτισης, οικονομικό βάρος που θα επωμιστούν μέσω της φορολογίας οι πολίτες της. Που κατά βάσην είναι αγρότες.  

Το Wyoming εκφράζει επίσης τις ανησυχίες του για τις μπαταρίες των ηλεκτρικών οχημάτων. Θεωρεί, πως δεν είναι εύκολα ανακυκλώσιμες, οπότε θα πρέπει να αναπτύξει τα κατάλληλα μέσα και υποδομές για την ανακύκλωση τους με σημαντικό κόστος για τον προϋπολογισμό του.

Τέλος, σύμφωνα με έρευνες που έχει διεξάγει το Wyoming, η ηλεκτρική ενέργεια που θα απαιτηθεί εάν στην Πολιτεία κυκλοφορήσουν 500.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα είναι δυσανάλογα υψηλή σε κόστος και μόλυνση του περιβάλλοντος, απ’ ότι εάν ο συγκεκριμένος αριθμός οχημάτων χρησιμοποιούσε ορυκτά καύσιμα για την κίνηση του.

Όπως ίσως αντιλαμβάνεστε, στην Πολιτεία του Wyoming κυκλοφορούν ελάχιστα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, με το best seller όχημα να είναι φυσικά το F-150 της Ford, το οποίο είναι και το πιο περιζήτητο στην αγορά των μεταχειρισμένων. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube