VW: Σταματά να δέχεται παραγγελίες για τα plug-in hybrid μοντέλα της

VW: Σταματά να δέχεται παραγγελίες για τα plug-in hybrid μοντέλα της

Εξαιτίας της κρίσης στην Ουκρανία, δημοσιεύματα θέλουν την Volkswagen να μην δέχεται πλέον παραγγελίες για τα plug-in hybrid μοντέλα της.

VW

Σαν να μην έφταναν τα προβλήματα που προκαλούσε στις βιομηχανίες η έλλειψη ημιαγωγών, νέες μεγάλες δυσκολίες στην παραγωγή φαίνεται να προκαλεί και η κρίση στην Ουκρανία. Ένας από τους κατασκευαστές ο οποίος ήδη φαίνεται να ταλανίζεται από την τρέχουσα κατάσταση είναι η Volkswagen.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Αutomotive News, προ ημερών η VW σταμάτησε να δέχεται παραγγελίες για τις plug-in υβριδικές εκδόσεις των Golf, Τiguan, Passat, Arteon και Τouareg. Η κίνηση αυτή έχει σκοπό να δώσει αρκετό χρόνο στην εταιρία να μπορέσει να κατασκευάσει και να παραδώσει τα αυτοκίνητα των οποίων οι παραγγελίες εκκρεμούν ακόμη. Είναι πολύ πιθανό η διαδικασία αυτή να διαρκέσει και μέχρι το τέλος του έτους.

VW

Στέλεχος της VW δήλωσε στο Automotive News ότι το προσωρινό κλείσιμο του βιβλίου παραγγελιών, προκύπτει μετά διακοπές στην αλυσίδα εφοδιασμού εξαιτίας της κρίσης στην Ουκρανία. Έτσι, το Wolfsburg όπως και η ομόσταβλη Audi σε προσπάθεια τους να αποτρέψουν την εκτόξευση του χρόνου παράδοσης, διέκοψαν τις παραγγελίες για τα plug-in μοντέλα τους.

Ωστόσο, φαίνεται ότι οι επιπτώσεις δεν θα περιοριστούν στα plug-in μοντέλα της Volkswagen. Πηγές αναφέρουν ότι η μονάδα παραγωγής του κατασκευαστή στο Wolfsburg θα διακόψει τις εργασίες της από τις 14 μέχρι τις 18 Μαρτίου. Παράλληλα, το εργοστάσιο στο Zwickau στο οποίο κατασκευάζονται τα ηλεκτρικά του μοντέλα θα διακόψει την παραγωγή του μέχρι τις 18 του ίδιου μήνα.

Προβλήματα δείχνουν να αντιμετωπίζουν και τα εργοστάσια της Volkswagen στην Δρέσδη, το Ανόβερο και την Πολωνία.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube