Το VW Phaeton που δεν μπήκε ποτέ στην παραγωγή

Το VW Phaeton που δεν μπήκε ποτέ στην παραγωγή

Μετά από αρκετά χρόνια, η VW αποφάσισε να μας αποκαλύψει τη δεύτερη γενιά του Phaeton, που εξαιτίας του εξηλεκτρισμού, δεν έφτασε ποτέ στη γραμμή παραγωγής.

Ο Γερμανός κατασκευαστής για να γιορτάσει την 20η επέτειο από τη πρώτη κυκλοφορία του VW Phaeton, δημοσίευσε εικόνες από τη δεύτερη γενιά του μοντέλου που δυστυχώς, δεν κατάφερε ποτέ να μπει στην παραγωγή.

Ο λόγος που δεν έφτασε ποτέ στις αγορές είναι ότι το 2016, η VW αποφάσισε να αφαιρέσει οριστικά το Phaeton από τη γκάμα της και με αφορμή τις αυστηρότερες νόρμες ρύπων, να επικεντρωθεί στον εξηλεκτρισμό των υπόλοιπων μοντέλων της.

Ωστόσο, πριν παρθεί η απόφαση οριστικής απόσυρσής του, η VW είχε ήδη ξεκινήσει την εξέλιξη της δεύτερης γενιάς του μοντέλου. Έτσι, για πρώτη φορά, ένα πρωτότυπο που δεν απείχε πολύ από το τελικό μοντέλο παραγωγής είδε το φως της δημοσιότητας.

VW Phaethon

Ακούει στην κωδική ονομασία Phaeton D2 και έχει μήκος 5.060 mm. Εξωτερικά, είναι σχεδιασμένο από τον Marco Pavone και υπεύθυνος για τη σχεδίαση του εσωτερικού ήταν ο Tomasz Bachorski. Το αυτοκίνητο που αποκαλύφθηκε, είναι βαμμένο σε μαύρο χρώμα με πολλές πινελιές χρωμίου γύρω από το αμάξωμα. Κινούμενο στη παράδοση του Phaeton, η σχεδίαση του μοντέλου είναι αρκετά συντηρητική, θυμίζοντας έντονα το VW C Coupé GTE Concept που παρουσιάστηκε το 2015.

Περνώντας στο εσωτερικό, η χρήση υλικών κορυφαίας ποιότητας είναι εμφανής, ενώ το ταμπλό υιοθετεί τη σχεδίαση που γνωρίσαμε στη τελευταία γενιά του VW Touareg με την οθόνη αφής διαγωνίου 15" του infotainment στο κέντρο του ταμπλό και τον ψηφιακό πίνακα οργάνων 12".

VW Phaethon

Το Phaeton δεύτερης γενιάς βασίζεται στην πλατφόρμα MLB του γκρουπ, η οποία χρησιμοποιείται από μοντέλα όπως το Audi A8 και η Lamborghini Urus.

Τέλος, μιλώντας για το Phaeton D2, ο επικεφαλής σχεδίασης της VW, Jozef Kabaň δήλωσε ότι «το αυτοκίνητο είναι ακόμη και σήμερα ελκυστικό με όμορφες αναλογίες και εξακολουθεί να εντυπωσιάζει με την υψηλή ποιότητά του».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube