VW Group: Μήνυση από την Acer για παράνομη χρήση τεχνολογίας της

VW Group: Μήνυση από την Acer για παράνομη χρήση τεχνολογίας της

Η Acer κατέθεσε μήνυση εναντίον του VW Group υποστηρίζοντας ότι ο γερμανικός όμιλος χρησιμοποιεί την 4G τεχνολογία της, χωρίς την απαιτούμενη άδεια.

VW

Η παγκόσμια έλλειψη ημιαγωγών και το πώς αυτή έχει επηρεάσει τους ρυθμούς παραγωγής, μας θυμίζει ότι τα αυτοκίνητα πλέον είναι γεμάτα με ηλεκτρονικά συστήματα και καλούδια.

Το VW Group είναι από τους πρωτοπόρους στα συστήματα infotainment και στην συνδεσιμότητα. Για τον λόγο αυτό, συνεργάστηκε με την Acer υιοθετώντας την τεχνολογία 2G και 3G από τον Ταϊβανέζο τεχνολογικό κολοσσό για χρήση στα αυτοκίνητα της. 

VW

Τώρα, η συνεργασία αυτή φαίνεται ότι δεν έληξε ιδανικά καθώς η Acer κατέθεσε μήνυση ενάντια του γερμανικού ομίλου, κατηγορώντας τον ότι χρησιμοποιεί την 4G τεχνολογία της χωρίς την απαιτούμενη άδεια.

Συγκεκριμένα, η Acer ισχυρίζεται ότι ο Γερμανός κατασκευαστής τοποθετεί chip τεχνολογίας 4G σε πολλά μοντέλα του υποκλέβοντας την τεχνολογία της. Κάποια από τα μοντέλα είναι το ID.4, το Golf και το Tiguan. Όπως είναι φυσικό η Acer απαιτεί από το VW Group χρηματική αποζημίωση της οποίας το ποσό δεν είναι ακόμη γνωστό.

VW

Το VW Group από την πλευρά του αρνείται τις κατηγορίες, με εκπρόσωπό του να αναφέρει στο Reuters ότι «θα εξετάσουν τις κατηγορίες και σε συνεργασία με τους προμηθευτές τους θα αποφασίσουν πως θα κινηθούν νομικά. Σε πρώτη ανάγνωση οι κατηγορίες είναι αβάσιμες και θα υπερασπιστούμε τη θέση μας».

Υπενθυμίζουμε ότι ο όμιλος VW έχει υπογράψει από πέρσι συμφωνία με την Huawei για την χρήση της 4G τεχνολογία της, με τις κατηγορίες της Acer ωστόσο αφορούν παλιότερη περίοδο και πιο συγκεκριμένα, από το 2019.

Τέλος, με τα αυτοκίνητα να εξοπλίζονται με όλο και περισσότερη τεχνολογία, είναι βέβαιο πως στο μέλλον θα συναντήσουμε πολλές τέτοιες διαμάχες. Ήδη τον Οκτώβριο, η General Motors, η Toyota και η Honda είχαν κατηγορηθεί για προσβολές δικαιωμάτων ευρεσιτεχνίας.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube