Volvo, τεράστια χρηματοδότηση από την Ευρώπη για τα ηλεκτρικά

Volvo, τεράστια χρηματοδότηση από την Ευρώπη για τα ηλεκτρικά

Καλά νέα για τη Volvo. Η σουηδική φίρμα παίρνει χρηματοδότηση 420 εκατ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Στόχος, η επιτάχυνση του εξηλεκτρισμού της.

Volvo EU investment bank

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) αποφάσισε να χορηγήσει δάνειο 420 εκατ. ευρώ στη Volvo.

Αυτά τα χρήματα θα επιτρέψουν στη σκανδιναβική μάρκα να προχωρήσει ακόμη περισσότερο στον τομέα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Το δάνειο θα χρησιμοποιηθεί κυρίως για την επιτάχυνση της έρευνας και εξέλιξης, της ανάπτυξης λογισμικού και της εφαρμογής νέων τεχνολογιών παραγωγής.

Η δέσμευση της σουηδικής αυτοκινητοβιομηχανίας αποδίδει καρπούς. Η Volvo αναμένει ισχυρή ανάπτυξη στις πωλήσεις των ηλεκτρικών της το 2024

Volvo

Όπως εξηγεί η ΕΤΕπ, αυτή η χρηματοδότηση στοχεύει να υποστηρίξει τη στρατηγική της φίρμας, στόχος της οποίας είναι να κατασκευάζει μόνο 100% ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέχρι το 2030. Τα 420 εκατομμύρια ευρώ θα επιτρέψουν στη Volvo να αναπτύξει μια νέα πλατφόρμα για τα ηλεκτρικά μοντέλα της. Η ιδέα είναι να αναπτυχθούν νέες τεχνολογίες, ιδίως για την ταχύτερη φόρτιση των EV.

Ο σκοπός αυτής της οικονομικής βοήθειας είναι επομένως η μείωση των εμποδίων στην αγορά ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Για τον Thomas Östros, αντιπρόεδρο της EIB, «η Σουηδία μπορεί να είναι περήφανη για το έργο της. Οι Σουηδοί μπορούν πράγματι να είναι περήφανοι για τον ηγετικό ρόλο που παίζει η Volvo για να καταστήσει την αυτοκινητοβιομηχανία πιο βιώσιμη. Η παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι μόνο μέρος του παζλ».

Volvo

Ως Ευρωπαϊκή Τράπεζα Κλίματος, η EIB προσπαθεί να χρηματοδοτήσει πρωτοβουλίες που προωθούν την πράσινη μετάβαση. Από την πλευρά του, ο οικονομικός διευθυντής της Volvo, Johan Ekdahl, πιστεύει ότι η εταιρεία του συνεχίζει να εργάζεται με πάθος για να «γίνει μια ουδέτερη εταιρεία μέχρι το 2040». Σύμφωνα με τον Ekdahl, ένας από τους τρόπους για να επιτευχθεί αυτό είναι, «να επενδύσουμε στο να γίνουμε 100% εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων μέχρι το 2030».

Η δέσμευση της σουηδικής αυτοκινητοβιομηχανίας αποδίδει καρπούς. Η Volvo αναμένει ισχυρή ανάπτυξη στις πωλήσεις των ηλεκτρικών της το 2024. Με την άφιξη των δύο τοπ μοντέλων στον τομέα των EV, των EX30 και EX90, η φίρμα αλλάζει διάσταση. Το μικρό σουηδικό SUV αναμένεται να επιτρέψει να προσεγγιστεί μια νέα πελατεία, νέους αγοραστές που ίσως δεν είχαν ακόμη σκεφτεί να κινούνται 100% ηλεκτρικά.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube