Volvo: Στόχος το 25% των πωλήσεων στην Ευρώπη το 2020 να είναι plug-in hybrid

Volvo: Στόχος το 25% των πωλήσεων στην Ευρώπη το 2020 να είναι plug-in hybrid

Σκοπός να αποφύγει η εταιρεία τα βαριά πρόστιμα από την ΕΕ.

Η Volvo θέλει το ένα τέταρτο των πωλήσεων οχημάτων της στην Ευρώπη φέτος να είναι plug-in hybrid  για να βοηθήσει την αυτοκινητοβιομηχανία να αποφύγει τα πρόστιμα αν δεν πετύχει τους στόχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη μείωση των εκπομπών CO2.

Η αύξηση αυτή θα αποτελούσε ένα τεράστιο άλμα σε σχέση με  το 2019 όταν η Volvo είπε ότι πώλησε 46.000 plug-in στην Ευρώπη, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 10% του όγκου των πωλήσεών της. Ο διευθύνων σύμβουλος Hakan Samuelsson δήλωσε ότι η Volvo θα επιτύχει το στόχο της ΕΕ φέτος μέσω των αυξημένων πωλήσεων επαναφορτιζόμενων υβριδικών.

«Δεν σχεδιάζουμε να πληρώσουμε τέλη ή κυρώσεις, θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε τα χρήματά μας για την ανάπτυξη προϊόντων, χωρίς να πληρώνουμε τις Βρυξέλλες», δήλωσε ο Samuelsson.

Η Volvo θα ξεκινήσει τις πωλήσεις του πρώτου ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου της, το XC40 Recharge compact SUV, το φθινόπωρο. Το EV θα βοηθήσει επίσης στην επίτευξη του στόχου μείωσης, μαζί με τα plug-in hybrid.

Για να ενθαρρύνει τους οδηγούς της, η Volvo θα προσφέρει δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα στους αγοραστές νέων plug-in οχημάτων της από το Μάιο.

Η Volvo δήλωσε ότι είχε παραγγελίες για πωλήσεις επαναφορτιζόμενων υβριδικών πολύ περισσότερες του 10% που πέτυχε το 2019, αλλά δεν μπόρεσε να τις ικανοποιήσει λόγω έλλειψης μπαταριών. Τώρα πλέον όμως εξασφάλισε την τροφοδοσία σε μπαταρίες  για να καλύψει τον στόχο της για το 2020 υπογράφοντας  νέες συμφωνίες με τους προμηθευτές μπαταριών LG Chem και CATL.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube