Volvo: Στοπ στην εξέλιξη θερμικών κινητήρων

Volvo: Στοπ στην εξέλιξη θερμικών κινητήρων

Η Volvo και η μητρική της Geely ανακοινώνουν τη συγχώνευση των δραστηριοτήτων τους στους «θερμικούς κινητήρες», με τη Volvo να επικεντρώνεται αποκλειστικά στο σχεδιασμό και στην εξέλιξη ηλεκτρικών κινητήρων.

Η εξέλιξη θερμικών συστημάτων κίνησης (ντίζελ, βενζινοκινητήρες και επαναφορτιζόμενα υβριδικά συστήματα) σύντομα δεν θα αποτελεί επιχειρηματικό αντικείμενο της Volvo. Ο Σουηδός κατασκευαστής ανακοίνωσε τη συγχώνευση της παραπάνω δραστηριότητας με αυτή της Geely. Ως εκ τούτου, τα επαναφορτιζόμενα υβριδικά συστήματα και οι θερμικοί κινητήρες τα προσεχή χρόνια θα είναι κινεζικής προέλευσης, με μοτέρ Geely-Volvo κάτω από το καπό.

Με αυτή την αναδιάταξη δραστηριοτήτων, η Volvo θα φροντίζει από εδώ και στο εξής για την έρευνα και εξέλιξη «100% ηλεκτρικών μοντέλων».

volvo

Μια νέα οντότητα που φυσικά δεν θα εξυπηρετεί αποκλειστικά τη Volvo: «για την Geely (ιδιοκτήτρια της Volvo), αυτή η νέα οντότητα θα επιτρέψει στις Geely Auto, Proton, Lotus, LEVC και Lync & Co να διαθέτουν τεχνολογικά εξελιγμένους και αποδοτικούς κινητήρες, καθώς και υβριδικά συστήματα. Αυτόνομη πια, η εταιρεία θα είναι επίσης σε θέση να προμηθεύει τρίτους κατασκευαστές, διευρύνοντας τις πιθανές προοπτικές ανάπτυξης», ανέφερε η φίρμα σε ανακοίνωσή της.

Η νέα κοινοπραξία δεν έχει ακόμα όνομα, αλλά η Volvo παίρνει πλέον σαφείς αποστάσεις από τον θερμικό κινητήρα. Λογικό, δεδομένου ότι ο Σουηδός κατασκευαστής, κατά δήλωσή του, στοχεύει το 50% των πωλήσεών του να συντίθεται από αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι το 2025.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube