Volvo: Ηλεκτρικά μοτέρ «made in Sweden»

Volvo: Ηλεκτρικά μοτέρ «made in Sweden»

Ιστορικό εργοστάσιο της φίρμας, το Skövde στη Σουηδία θα κατασκευάζει εντός ολίγου τους ηλεκτρικούς κινητήρες για τα μελλοντικά Volvo, ηλεκτρικά και υβριδικά.

Volvo Skövde car plant

Αν και ανήκει στον κινεζικό όμιλο Geely, η Volvo επιβεβαιώνει τις ευρωπαϊκές και πιο συγκεκριμένα τις σουηδικές ρίζες της, ανακοινώνοντας ότι θα συναρμολογεί του ηλεκτρικούς κινητήρες της στο ιστορικό εργοστάσιο του Skövde. Μια προσέγγιση που συνάδει με την επιθυμία του Σουηδού κατασκευαστή να παράγει in-house έως το 2025 τους ηλεκτρικούς κινητήρες που θα εξοπλίζουν τα EV και τα υβριδικά μοντέλα της.

Η προθεσμία αυτή αντιστοιχεί στον στόχο που έχει θέσει η Volvo, το 50% των παγκόσμιων πωλήσεών της να είναι EV και τα υπόλοιπα υβριδικά, από το 2025. Προκειμένου να ελέγξει καλύτερα την ποιότητα και τον χρόνο παραγωγής, η Volvo θα συναρμολογεί συνεπώς τους δικούς της ηλεκτρικούς κινητήρες στην καρδιά μιας βιομηχανικής μονάδας που έχει σημαδέψει την ιστορία της φίρμας από την ίδρυσή της το 1927. Και η οποία αποτελεί μαρτυρία για το παρελθόν της Volvo αλλά και διασφαλίζει σημαντικό ρόλο στο μέλλον της.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Volvo: Στοπ στην εξέλιξη θερμικών κινητήρων

Volvo Skövde car plant

Ο Σουηδός κατασκευαστής θα επενδύσει 700 εκατ. SEK (περίπου €68 εκατ.) για να προσαρμόσει τη μονάδα παραγωγής σε αυτό το νέο πρότζεκτ. Η Volvo θα συνεχίσει να επενδύει στον σχεδιασμό και στην εξέλιξη των ηλεκτρικών κινητήρων της για να εξοπλίσει την επόμενη γενιά της Volvo, η οποία ως εκ τούτου θα είναι είτε υβριδική είτε 100% ηλεκτρική. Είναι επομένως σημαντικό ζήτημα για ένα θεμελιώδες στοιχείο -μαζί με την μπαταρία και τα ηλεκτρονικά ισχύος- στον σχεδιασμό και στην εξέλιξη των ηλεκτρικών μοντέλων με υψηλές προδιαγραφές που ο κατασκευαστής θέλει να προσφέρει στους πελάτες του.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Volvo: Μόνο ηλεκτρικά μοντέλα από το 2030

«Το πρώτο Volvo του 1927 ήταν εξοπλισμένο με κινητήρα κατασκευασμένο στο Skövde», δήλωσε ο Javier Varela, εκτελεστικός αντιπρόεδρος και επικεφαλής βιομηχανικών λειτουργιών και ποιότητας. «Η ομάδα είναι πολύ πεπειραμένη και αφοσιωμένη στα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας. Επομένως, είναι απολύτως φυσικό να αποτελούν μέρος του συναρπαστικού μέλλοντός μας».

Παρόλο που ο σχεδιασμός και η εξέλιξη αυτών των στοιχείων βρίσκεται στο Göteborg (Σουηδία) και στη Σαγκάη (Κίνα), η εξασφάλιση της παραγωγής που στην Ευρώπη είναι ένα θετικό σημάδι από την πλευρά ενός Ευρωπαίου κατασκευαστή που κινείται ακόμη με κινεζικά κεφάλαια.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube