Volvo: Δώστε κίνητρα για την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Volvo: Δώστε κίνητρα για την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Ο CEO της Volvo θεωρεί σπατάλη χρημάτων τα μέτρα απόσυρσης για αγορά βενζινοκίνητων ή πετρελαιοκίνητων οχημάτων.

O Håkan Samuelsson, CEO της Volvo, πιστεύει πως είναι αφελές για τις εταιρείες να περιμένουν πως οι πελάτες τους θα επιστρέψουν στις εκθέσεις για να αγοράσουν αυτοκίνητα με κνητήρες βενζίνης ή πετρελαίου μετά από την άρση των μέτρων του lockdown.

Στα πλαίσια του συνεδρίου Financial Times Global Boardroom, ο Håkan Samuelsson δήλωσε ότι τα μέτρα απόσυρσης για ενίσχυση των πωλήσεων καινούριων αυτοκινήτων με θερμικά μοτέρ είναι σπατάλη χρημάτων προσθέτοντας: «Η ηλεκτροκίνηση θα έρθει ταχύτερα. Θα ήταν καλό να προωθήσουμε τη νέα τεχνολογία - καλό για τις κυβερνήσεις να υποστηρίξουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, τα οποία είναι πιο ακριβά στα πρώτα χρόνια.»

«Η ζήτηση στην Ευρώπη είναι περίπου στο 30% της συνηθισμένης ζήτησης, όμως στην Κίνα έχει αυξηθεί κατά 20% σε σχέση με την προ-κορονοιού εποχή. Αν διαβάζουμε σωστά τα σημάδια, τότε έχουμε να κάνουμε με μια καλή ανάκαμψη. Πραγματικά ελπίζω να είναι έτσι τα πράγματα, καθώς οτιδήποτε άλλο θα ήταν καταστροφή για την αυτοκινητοβιομηχανία.»

Ο ισχυρός άντρας της Volvo παραδέχθηκε πως η πτώση των πωλήσεων λόγω πανδημίας έχει αναγκάσει την εταιρεία να λειτουργεί το κεντρικό της εργοστάσιο μόλις τρεις ημέρες την εβδομάδα.

Τέλος, αναφέρθηκε στο θέμα της ανάγκης προμήθειας μεγάλου μέρους ανταλλακτικών από την Κίνα, το οποίο προκάλεσε προβλήματα στην παραγωγή το προηγούμενο διάστημα: «Είναι ανάγκη για την Ευρώπη και τις ΗΠΑ να δημιουργήσουν περισσότερες θέσεις εργασίας στη βιομηχανία. Χρειάζεται να παράγουμε αυτοκίνητα στο μέρος που τα πουλάμε. Δεν μπορούμε να βασιζόμαστε στην Κίνα για να παράγει τα πάντα.»

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube