Volkswagen: Περαιτέρω μείωση της παραγωγής το 2022

Volkswagen: Περαιτέρω μείωση της παραγωγής το 2022

Η Volkswagen θα παράγει λιγότερα αυτοκίνητα το νέο έτος, συγκριτικά με το 2021, εξαιτίας της συνεχιζόμενης έλλειψης ημιαγωγών.

Volkswagen

Η έλλειψη ημιαγωγών ταλανίζει εδώ και καιρό την αυτοκινητοβιομηχανία με τους κατασκευαστές να αναγκάζονται να θυσιάζουν ακόμη και εξοπλισμό από τα αυτοκίνητά τους, ώστε να διατηρήσουν τον ρυθμό παραγωγής τους σε υψηλό επίπεδο.

Η κατάσταση όμως δεν δείχνει να αλλάζει προς το καλύτερο καθώς σύμφωνα με το μηνιαίο επιχειρηματικό περιοδικό Manager Magazin, η Volkswagen υπολογίζει σε ακόμα πιο μειωμένη παραγωγή αυτοκινήτων το 2022, συγκριτικά με εφέτος, εξαιτίας της συνεχούς έλλειψης ημιαγωγών.

Ο κατασκευαστής ο οποίος μείωσε την πρόγνωση του για τις παραδώσεις αυτοκινήτων για το 2021 από 9,3 εκατ. σε 9 εκατ. φαίνεται ότι τώρα παίρνει εκ νέου μέτρα αντιμετώπισης της έλλειψης ημιαγωγών, η οποία προβλέπεται να συνεχιστεί μέχρι τις αρχές του 2023.

Volkswagen

Στο χειρότερο σενάριο οι παραδώσεις των μοντέλων της VW μπορεί να μειωθούν στα 8 εκάτ. νούμερο που μπορεί όμως να αυξηθεί εάν η κατάσταση βελτιωθεί μέσα στη χρονιά.

Η Γερμανός κολοσσός από την πλευρά του αρνήθηκε να σχολιάσει επί του ρεπορτάζ, ισχυριζόμενος ότι αναμένει οι προμήθειες ημιαγωγών να αυξηθούν το δεύτερο μισό του 2022 βοηθώντας έτσι στην αύξηση του ρυθμού παραγωγής.

Porsche

Άλλοι κατασκευαστές όπως η Daimler και η BMW έχουν δηλώσει ότι περιμένουν τα προβλήματα με την έλλειψη chip να συνεχιστούν και το 2022. Η τελευταία ανέφερε στο Reuters ότι η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί προς το τέλος του 2022.

Από την πλευρά της η Audi, μέλος του ομίλου Volkswagen, ανέφερε ότι «η κρίση θα συνεχιστεί για πολλούς μήνες ακόμα και μετά το 2022»

Η Porsche όμως ερμηνεύει την κατάσταση αυτή ως ένα σημάδι για τους κατασκευαστές να αναλάβουν εξ' ολοκλήρου την παραγωγή των μοντέλων τους. Τέλος, ο ισχυρός άντρας της μάρκας, ο Oliver Blume τόνισε ότι «όποιος πιστεύει ότι η κρίση των chip θα λήξει το 2022 κάνει μεγάλο λάθος».

[Πηγή: Reuters]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube