Volkswagen: Μόνο ηλεκτρικά μοντέλα στην Ευρώπη από το 2035

Volkswagen: Μόνο ηλεκτρικά μοντέλα στην Ευρώπη από το 2035

Η μετάβαση στην ηλεκτρική εποχή θα αργήσει περισσότερο σε Αμερική, Κίνα και Αφρική.

Η Volkswagen θα σταματήσει τις πωλήσεις αυτοκινήτων με θερμικά μοτέρ στην Ευρώπη μέχρι το 2035, και αργότερα στις αγορές των ΗΠΑ και τις Κίνας. Αυτό δήλωσε ο Klaus Zellmer, υπεύθυνος πωλήσεων της γερμανικής φίρμας στην εφημερίδα Muenchner Merkur.

Πιο συγκεκριμένα, ο Zellmer δήλωσε: «Στην Ευρώπη θα σταματήσουμε τη διάθεση οχημάτων με θερμικά μοτέρ μεταξύ το 2033 και το 2035, ενώ στις ΗΠΑ και στην Κίνα κάποια στιγμή αργότερα. Σε Βόρεια Αμερική και Αφρική η μετάβαση θα πάρει πολύ περισσότερο λόγω πολιτικής αλλά και των υποδομών που ακόμα λείπουν.»

Παρόλα αυτά, ο υπεύθυνος πωλήσεων της Volkswagen δήλωσε πως το αργότερο μέχρι το 2050, ολόκληρος ο στόλος της VW θα έχει μηδενικό αποτύπωμα CO2.

Σύμφωνα με τη στρατηγκή "Accelerate" που ανακοινώθηκε τον Μάρτιο, η Volkswagen θέλει μέχρι το 2030, το 70% των πωλήσεων της στην Ευρώπη να αφορούν αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα. Ο προγραμματισμός ακολουθεί τη νομοθεσία της Ευρωπαικής Ένωσης που απαιτεί 60% μείωση στις εκπομπές ρύπων μέχρι το 2030 και 100% μέχρι το 2035, κάτι που δεν αφήνει περιθώριο για πωλήσεις αυτοκινήτων με θερμικά μοτέρ..

[Πηγή: Automotive News Europe]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube