Volkswagen: H κρίση με τα microchip θα διαρκέσει όλο το 2022

Volkswagen: H κρίση με τα microchip θα διαρκέσει όλο το 2022

Η κατάσταση θα εξομαλυνθεί μετά το πρώτο εξάμηνο αλλά το πρόβλημα θα εξακολουθήσει να υπάρχει λέει η Volkswagen.

Η Volkswagen δεν προβλέπει ότι το πρόβλημα με την παγκόσμια έλλειψη ημιαγωγών θα τελειώσει φέτος. Ωστόσο θα υπάρξει μια εξομάλυνση στο δεύτερο εξάμηνο της χρονιάς, σύμφωνα με δηλώσεις μέλους του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, στο περιοδικό Automobilwoche.

«Η ασταθής κατάσταση θα μας επηρεάσει και μετά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους», δήλωσε ο επικεφαλής προμηθειών, Murat Aksel, στο διοικητικό συμβούλιο της Volkswagen.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες σε όλο τον κόσμο έχουν πληγεί από έλλειψη ημιαγωγών που προκλήθηκε από καθυστερήσεις και διακοπές της εφοδιαστικής αλυσίδας εξαιτίας της COVID-19, καθώς και από την αυξανόμενη ζήτηση κατά τα ίδιο χρονικό διάστημα σε microchiop από εταιρείες ηλεκτρονικών ειδών.

Ο Aksel είπε ότι υπάρχουν ξεκάθαρα διαρθρωτικά ζητήματα στην όλη διαδικασία, με τη ζήτηση να συνεχίσει να αυξάνεται στη βιομηχανία κατασκευής αυτοκινήτων. Ως εκ τούτου, αντί να εξετάζουμε τη διεκδίκηση αποζημιώσεων από προμηθευτές λόγω ζημιών που υποστήκαμε, καλύτερο θα ήταν να εστιάσουμε σε μια πιο στενή συνεργασία, με σκοπό να εξασφαλίσουμε μεγαλύτερη διαθεσιμότητα, είπε ο Murat Aksel, ενώ τόνισε πως οι προβλέψεις για το πού θα κυμανθεί η παραγωγή θα είναι ευκολότερες για το 2023, καθώς θα μπουν στην αγορά μεγαλύτερες ποσότητες ημιαγωγών.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube