Volkswagen: 'Επιασε τις 250.000 εξηλεκτρισμένες πωλήσεις

Volkswagen: 'Επιασε τις 250.000 εξηλεκτρισμένες πωλήσεις

Η VW ανακοίνωσε ότι έχει πουλήσει 250.000 «ηλεκτρικά» οχήματα παγκοσμίως. Σε αυτά βέβαια περιλαμβάνονται τα επαναφορτιζόμενα υβριδικά Golf και Passat GTE που αντιπροσωπεύουν από μόνα τους 100.000 μονάδες.

Η Volkswagen μπορεί ακόμη να ετοιμάζεται για να παραδώσει στους Ευρωπαίους πελάτες τα πρώτα μοντέλα της νέας ηλεκτρικής γκάμας ID, αλλά το Wolfsburg ξεκίνησε ήδη να μετράει τις πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων. 

Αυτός είναι ο όρος που χρησιμοποιείται από τον κατασκευαστή, ο οποίος παίζει σαφώς με τις λέξεις στο δελτίο Τύπου: «Μέσα στο Δεκέμβριο, η φίρμα Volkswagen παρέδωσε το 250.000ό ηλεκτρικό όχημα στο Autostadt, από το λανσάρισμα του e-up! Έκτοτε, η γκάμα των ηλεκτροκίνητων μοντέλων συνέχισε να αναπτύσσεται: Το e-Golf και το Golf GTE ακολούθησαν το 2014, το Passat GTE και το Passat Variant GTE το 2015».

Ως εκ τούτου, η Volkswagen παίζει ανάμεσα στους όρους «εξηλεκτρισμένο» και «ηλεκτρικό», αλλά στην πραγματικότητα το 100% ηλεκτρικό κομμάτι της αντιπροσωπεύει περίπου 130.000 μονάδες, με το e-Golf και το e-up! πρώτης γενιάς. Τα υπόλοιπα (σχεδόν 100.000 αυτοκίνητα) είναι επαναφορτιζόμενα υβριδικά: Τα Passat και Golf GTE.

Η Volkswagen ελπίζει τώρα να πουλήσει 250.000 «εξηλεκτρισμένα οχήματα», υβριδικά και ηλεκτρικά κατά συνέπεια, μέσα σε «σε πολύ μικρότερο χρονικό διάστημα». Η νέα γκάμα ID και ο πολλαπλασιασμός των υβριδικών μοντέλων θα επιτρέψουν στη γερμανική φίρμα να φτάσει γρήγορα στο μισό εκατομμύριο μονάδες.

Δεν αποτελεί έκπληξη φυσικά το γεγονός, ότι οι δύο κύριες αγορές για αυτόν τον τύπο αυτοκινήτου είναι η Κίνα και η Νορβηγία, με τη Γερμανία να έπεται, τρίτη.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube