Volkswagen: Αυξάνει την ταχύτητα φόρτισης των ηλεκτρικών μοντέλων της

Volkswagen: Αυξάνει την ταχύτητα φόρτισης των ηλεκτρικών μοντέλων της

Η Volkswagen αυξάνει την ταχύτητα φόρτισης των μοντέλων της με μπαταρία 77 kWh και ενεργοποιεί την δυνατότητα αμφίδρομης φόρτισης.

Volkswagen

Η Volkswagen αυξάνει τον ρυθμό φόρτισης στα ηλεκτρικά μοντέλα της που εξοπλίζονται με μπαταρία χωρητικότητας 77 kWh. Η βελτίωση αυτή αποτελεί κομμάτι μιας σειράς αναβαθμίσεων λογισμικού οι οποίες θα επιτρέψουν και την δυνατότητα αμφίδρομης φόρτισης.

Η ταχύτερη φόρτιση μπορεί να εγκατασταθεί μέσω αναβάθμισης «over the air» στα ID.3, ID.4 και ID.5 τα οποία διαθέτουν χωρητικότητα μπαταρίας 77 kWh. Ως αποτέλεσμα ο ρυθμός φόρτισης αυξάνεται από 125 kW σε 135 kW. 

Θα είναι διαθέσιμη και στα υπόλοιπα ηλεκτρικά μοντέλα του ομίλου VW, όπως το Škoda Enyaq iV 60, τα οποία έχουν την ίδια μπαταρία και βασίζονται στην ΜΕΒ πλατφόρμα. O κατασκευαστής ισχυρίζεται ότι ο χρόνος φόρτισης του ποσοστού μπαταρίας από 5% έως 80% θα μειωθεί κατά εννέα λεπτά.

Volkswagen

Παράλληλα, οι εκδόσεις του ID.5 GTX με ίδια χωρητικότητα μπαταρίας θα μπορούν φορτίσουν με 150 kW. O ταχύτερος ρυθμός φόρτισης συγκριτικά με τα υπόλοιπα μοντέλα οφείλεται στο ότι οι συσσωρευτές του GTX προέρχονται από διαφορετικό προμηθευτή.

Η αναβάθμιση λογισμικού περιλαμβάνει επίσης μια ρύθμιση για την προστασία της μπαταρίας, η οποία περιορίζει το επίπεδο φόρτισης της στο 80%.

Η Volkswagen ανακοίνωσε παράλληλα ότι θα προσφέρει στους ιδιοκτήτες μοντέλων της με μπαταρία 77 kWh την δυνατότητα αμφίδρομης φόρτισης. Αυτή θα επιτρέπει στα αυτοκίνητα τα οποία είναι συνδεδεμένα σε ειδικούς φορτιστές στο σπίτι να παρέχουν την περισσευούμενη ηλεκτρική ενέργεια πίσω στο δίκτυο, μειώνοντας έτσι το φορτίο του σε ώρες αιχμής. Οι συμμετέχοντες θα αποζημιώνονται για την ενέργεια που θα προσφέρουν.

Volkswagen

Η τεχνολογία αυτή θα επιτρέψει σε χρήστες που διαθέτουν συστήματα παραγωγής ενέργειας στο σπίτι να φορτίζουν άμεσα τα αυτοκίνητα τους από αυτά και να κάνουν χρήση ενός αλγορίθμου που θα ενεργοποιεί την φόρτιση όταν η ηλεκτρική ενέργεια στο δίκτυο προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Αυτό που πρέπει να κάνουν οι ιδιοκτήτες για να αξιοποιήσουν τις εν λόγω αναβαθμίσεις είναι να εγκαταστήσουν ένα νέο σύστημα διαχείρισης ενέργειας στο σπίτι τους, το οποίο περιλαμβάνει και ένα ειδικό DC BiDi wallbox.

Tέλος, ο επικεφαλής φόρτισης και ενέργειας της VW, Elke Temme, δήλωσε ότι η αμφίδρομη φόρτιση είναι ένα μεγάλο βήμα προς της βιωσιμότητα καθώς μετατρέπει τα αυτοκίνητα σε κινητά power banks. «Οι ιδιοκτήτες θα συνεισφέρουν στην βιωσιμότητα, αλλά θα συνεισφέρουν και στο πορτοφόλι τους καθώς μερικές φορές, με την κατάλληλη χρήση, θα μπορούν να φορτίσουν το αυτοκίνητο τους δωρεάν», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube