V12 Speedster: Η Aston Martin αποτίνει φόρο τιμής στη θρυλική DBR1

V12 Speedster: Η Aston Martin αποτίνει φόρο τιμής στη θρυλική DBR1

Μία ειδική έκδοση της V12 Speedster ανακοίνωσε η βρετανική εταιρία, η οποία παραπέμπει στη θρυλική DBR1, το πιο επιτυχημένο αγωνιστικό στην ιστορία της φίρμας.

Η αλήθεια είναι πως και από μόνη της, η V12 Speedster είναι αρκετά μοναδική, αφού μιλάμε για ένα όχημα με κινητήρα 700 ίππων, που θα κατασκευαστεί στο χέρι, σε μόλις 88 αντίτυπα. Παρόλα αυτά, η Aston Martin αποφάσισε να δώσει μία επιπλέον ιστορική πινελιά, με τη διαμόρφωση DBR1. 

Το πρώτο στοιχείο που ξεχωρίζει είναι ο χρωματισμός στο Aston Martin Racing Green, το χαρακτηριστικό αγωνιστικό χρώμα της φίρμας. Λευκοί κύκλοι στις πόρτες και το καπό διατηρούνται ώστε να δώσουν επίσης ένα άρωμα από αγώνες. Οι τροχοί, με τη σειρά τους, είναι 21 ιντσών, με κεντρικό μπουλόνι. Ενδεικτικά αναφέρουμε πως για να επιτευχθεί η συγκεκριμένη Satin black απόχρωση, απαιτείται εργασία 50 ωρών στις προηγμένες εγκαταστάσεις βαφής της εταιρίας. Όσο για τη γρίλια από ανοδιωμένο αλουμίνιο και τα δέρματα Caithness Green, έρχονται να συμπληρώσουν την όλη εικόνα, ως στοιχεία χαρακτηριστικά εκείνης της περιόδου. 

Συνοδευτικά, η Aston Martin έχει κατασκευάσει κράνη για τον οδηγό και το συνοδηγό, στο ίδιο χρώμα του αυτοκινήτου. Οι διαφοροποιήσεις, πάντως, περιορίζονται σε στιλιστικό επίπεδο και δεν επεκτείνονται σε βελτιώσεις στον κινητήρα. Κάτω από το καπό παραμένει ο V12 των 5,2 λίτρων με ισχύ 700 PS και ροπή 753 Nm. Όσο για την κίνηση, μεταφέρεται στον πίσω άξονα, μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων, της ZF. 

Για όσους τυχερούς μπορούν να αποκτήσουν ένα από τα 88 αντίτυπα της V12 Speedster, το πακέτο DBR1 είναι πλέον διαθέσιμο, με τις παραδόσεις να ξεκινούν εντός των επόμενων μηνών.

V12
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube