Toyota Yaris: Καταργείται από την αγορά των ΗΠΑ

Toyota Yaris: Καταργείται από την αγορά των ΗΠΑ

Το Yaris αμερικανικών προδιαγραφών ήταν μια έκδοση του Mazda2 με τα σήματα της Toyota.

Η Toyota επιβεβαίωσε τις φήμες που την ήθελαν να αποσύρει το Yaris από την αγορά των ΗΠΑ στα τέλη Ιουνίου 2020.

Πιο συγκεκριμένα, η εκπρόσωπος της Toyota, Christine N. Henley, έστειλε την παρακάτω ενημέρωση στους αντιπροσώπους της στην αμερικανική αγορά: «Το Yaris sedan και το Yaris hatchback δεν θα είναι διαθέσιμα για το έτος 2021. Το MY2020 θα είναι η τελευταία χρονιά του Yaris. Ο Ιούνιος του 2020 θα είναι ο τελευταίος μήνας της παραγωγής των Yaris sedan και Yaris hatchback για τις ΗΠΑ.»

Σε αντίθεση με την ολοκαίνουρια, τέταρτη γενιά του Toyota Yaris που αναμένεται να κυκλοφορήσει στην Ευρώπη μέσα στο επόμενο διάστημα, το Yaris αμερικανικών προδιαγραφών ήταν ουσιαστικά μια εκδοχή του Mazda2. Το μοντέλο ξεκίνησε την καριέρα του το 2015 ως Scion iA και μετονομάστηκε σε Toyota Yaris sedan μετά από την κατάργηση της θυγατρικής φίρμας, ενώ το 2019 η Toyota παρουσίασε και το αντίστοιχο Yaris hatchback. Το πεντάθυρο Yaris ήταν ένα από τα πιο προσιτά μοντέλα στην αμερικανική αγορά με τιμή που ξεκινούσε από τα $15.650 (€13.880).

Ο πιθανότερος λόγος για την κατάργηση του Yaris από τις ΗΠΑ είναι οι χαμηλές πωλήσεις καθώς μέσα στο 2019 πούλησε συνολικά 21.916 μονάδες όταν η Corolla πούλησε 304.850 μονάδες στο ίδιο διάστημα.

Νωρίτερα μέσα στο 2020, η Toyota USA απεύθυνε μέσω Twitter το ερώτημα αν θα ήθελαν το Toyota GR Yaris να διατεθεί στην αμερικανική αγορά, λαμβάνοντας θετική απάντηση από τη συντριπτική πλειοψηφία των ακολούθων της. Αυτό μπορεί να γεμίζει με ελπίδες τους Αμερικανούς θαυμαστές του ιαπωνικού σουπερμίνι, όμως η τελευταία ανακοίνωση δεν αφήνει και πολλά περιθώρια τουλάχιστον για το άμεσο μέλλον.

[Πηγή: Carbuzz]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube