Toyota: Θα συνεχίσει να προσφέρει σεντάν μοντέλα

Toyota: Θα συνεχίσει να προσφέρει σεντάν μοντέλα

Παρά την επέλαση των SUV, η Toyota δεν σκοπεύει να εγκαταλείψει την κατηγορία των τετράθυρων σεντάν.

Παρόλο που η σύγχρονη τάση έχει οδηγήσει τις αυτοκινητοβιομηχανίες να προσανατολίζονται στα SUV, η Toyota πιστεύει ακόμα στα σεντάν μοντέλα και θα συνεχίσει να τα προσφέρει. Αυτό επιβεβαίωσαν υψηλόβαθμα στελέγχη της εταιρείας κατά τη διάρκεια συζήτησης στα κεντρικά της Toyota Βόρειας Αμερικής στο Τέξας (ΗΠΑ).

Η Toyota πιστεύει πως η εξέλιξη νέων σεντάν είναι μια καλή επένδυση μακροπρόθεσμα, καθώς η αγορά για αυτά θα συνεχίσει να υπάρχει στο μέλλον. Παρόλο που τα προηγούμενα χρόνια οι πωλήσεις τετράθυρων μοντέλων σημείωναν διαρκή πτώση, τελευταία φαίνεται πως έχουν σταθεροποιηθεί σε ένα επίπεδο.

Ένας ακόμη θετικός παράγοντας για την απόφαση της Toyota να συνεχίσει να προσφέρει σεντάν είναι η κατάργηση ανταγωνιστικών μοντέλων που δημιουργεί περισσότερο χώρο στην αγορά και θα την βοηθήσει να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο πωλήσεων για να δικαιολογεί την επένδυση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Toyota Corolla Sedan 1.8 Hybrid

Στην Ελλάδα, το μοναδικό τετράθυρο μοντέλο της Toyota είναι η Corolla Sedan, καθώς το μεγαλύτερο Avensis καταργήθηκε το 2018. Παρόλα αυτά στις ΗΠΑ, η ιαπωνική φίρμα προσφέρει τα Corolla, Camry, Avalon και Mirai σε αντίθεση με τους ανταγωνιστές της που κατά μεγάλη πλειοψηφία καταργούν τα σεντάν από τη γκάμα τους.

[Πηγή: Carscoops]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube