To Τoyota Prius αγρίεψε

To Τoyota Prius αγρίεψε

O σπορ βραχίονας της Toyota αποκάλυψε το GR Prius concept, ένα Prius με μπόλικα αεροδυναμικά βοηθήματα, πολύ ανθρακόνημα και άγριες διαθέσεις.

Η Gazoo Racing, o σπορ βραχίονας των Ιαπώνων έβαλε το χεράκι σε ακόμη ένα μοντέλο και παρουσίασε το Toyota GR Prius concept.

Το πλήρες όνομα του είναι Toyota Prius 24h Le Mans Centennial GR Edition και αποκαλύφθηκε στην έναρξη των εκδηλώσεων για τις 24 Ώρες του Le Mans.

Θυμίζουμε ότι φέτος  θρυλικός αγώνας αντοχής που θα διεξαχθεί στις 10 και 11 Ιουνίου θα γιορτάσει τα 100ά του γενέθλια.

Toyota Prius 24h Le Mans Centennial GR Edition

Θα αναρωτηθεί όμως κάποιος τι κοινό έχει το Toyota Prius με τις 24 Ώρες του Le Mans. Η απάντηση είναι ότι από το 2012 τα αγωνιστικά της Toyota στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής χρησιμοποιούν υβριδική τεχνολογία. Και αυτή η πλούσια τεχνογνωσία από τους αγώνες υιοθετείται από αυτοκίνητα παραγωγής όπως το Prius. 

Εξωτερικά, το GR Prius concept είναι γεμάτο με αεροδυναμικά βοηθήματα όπως το splitter εμπρός, τις προεκτάσεις στα μαρσπιέ, την αεροτομή στο πίσω μέρος και τον μεγάλο διαχύτη. Το καπό είναι φτιαγμένο από ανθρακόνημα και τα φώτα LED είναι πιο ισχυρά.

Toyota Prius 24h Le Mans Centennial GR Edition

Πατάει σε ζάντες 18" με ελαστικά Michelin Pilot Sport 4S, ενώ επεμβάσεις έχουν γίνει και στο σύστημα της ανάρτησης.

Μέχρι στιγμής, η Toyota δεν διευκρίνισε εάν σκοπεύει να βάλει στην παραγωγή ένα GR Prius. Πάντως, το αφεντικό του κατασκευαστή, Koji Sato έχει υποσχεθεί ότι η γκάμα GR θα συνεχίσει να μεγαλώνει.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube