Toyota: Παραγωγή ανταλλακτικών για τις Supra A70 και A80

Toyota: Παραγωγή ανταλλακτικών για τις Supra A70 και A80

Όπως ανακοίνωσε ο Shigeki Tomoyama, υπεύθυνος του τμήματος Gazoo Racing.

Η Toyota θα επαναφέρει στην παραγωγή ανταλλακτικά για τις Supra τρίτης (A70) και τέταρτης γενιάς (A80), ικανοποιώντας τους απανταχού συλλέκτες και λάτρεις των ιαπωνικών σπορ αυτοκινήτων με το πρόγραμμα GR Heritage Parts.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Δοκιμάζουμε την Toyota GR Supra

Την είδηση αποκάλυψε ο Shigeki Tomoyama, υπεύθυνος του τμήματος Gazoo Racing, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στην Odiba, προκαλώντας τις επευφημίες του κοινού. Όπως δήλωσε ο ίδιος: «Δεν μπορούμε να απαντήσουμε για συγκεκριμένα ανταλλακτικά σε αυτή τη φάση, όμως θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ικανοποιήσουμε τις προσδοκίες των ιδιοκτητών.»

Ο Ιάπωνας αρχιμηχανικός είναι ιδιοκτήτης μιας Supra A80 του 1997 με το αεροδυναμικό πακέτο της TRD. Όταν ρωτήθηκε για τη νέα Supra δήλωσε πως είναι εξαιρετικό αυτοκίνητο αλλά δεν σκοπεύει να αποχωριστεί την προηγούμενη γενιά ποτέ στη ζωή του.

Supra A70

Η τρίτη γενιά της Supra με κωδικό A70 παρουσιάστηκε τον Αύγουστο του 1985 ως ένα αυτόνομο μοντέλο και όχι μια έκδοση της Celica. Είχε κινητήρα με αυλούς εισαγωγής μεταβλητού μήκους, ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση ενώ στον προαιρετικό εξοπλισμό υπήρχε ABS και μπλοκέ διαφορικό.

Ωστόσο ο θρύλος της Supra πήρε τη σημερινή του διάσταση με την τέταρτη γενιά A80. Η τεχνολογία της έκανε αίσθηση σε όλα τα επίπεδα. Και ο 3λιτρος σε σειρά κινητήρα με τα δύο τούρμπο απέδιδε 330 PS, γι’ αυτό και οι επιδόσεις της ήταν εκπληκτικές για την εποχή.

Toyota Supra A80

Όταν ρωτήθηκε για το θέμα της μετακίνησης του μέλλοντος, ο Shigeki Tomoyama δήλωσε: «Όλα τα άλογα που παλαιότερα χρησιμοποιούνταν ως μέσα μεταφοράς έχουν αντικατασταθεί από αυτοκίνητα, όμως τα άλογα αγώνων παραμένουν. Υπάρχουν άνθρωποι σε όλο τον κόσμο που αγαπούν τα άλογα. Η ανάγκη του ανθρώπου να μετακινηθεί ελεύθερα, γρήγορα και όμορφα όποτε το θελήσει είναι καθολική. Πρέπει να περάσουμε αυτό το DNA στην επόμενη γενιά. Η πρόκληση της Toyota Gazoo Racing είναι να κατασκευάσουμε ενδιαφέροντα αυτοκίνητα για τα επόμενα 100 χρόνια.»

Το GR Heritage Parts της Toyota ακολουθεί στα χνάρια των αντίστοιχων προγραμμάτων από τις Nissan, Mazda και Honda για παραγωγή ανταλλακτικών παλαιότερων μοντέλων που έχουν μείνει στην ιστορία.

Πηγή: Japanese Nostalgic Car

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube