Toyota GR Yaris: Δείτε ένα γύρο του στο Nürburgring [video]

Toyota GR Yaris: Δείτε ένα γύρο του στο Nürburgring [video]

Ένας ιδιοκτήτης του Toyota GR Yaris επισκέφθηκε το Nürburgring και σημείωσε έντυπωσιακό χρόνο για τα δεδομένα της κατηγορίας.

Η Toyota δεν έχει δημοσιεύσει επίσημα το χρόνο του GR Yaris στο Nürburgring όμως ένας ιδιοκτήτης επισκέφτηκε την διάσημη πίστα με το ιαπωνικό hot hatch και δημοσίευσε το βίντεο με τον καυτό του γύρο και τη χρονομέτρηση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Επίσημο: Toyota GR Yaris [video]

Ο χρόνος του Captain Gaskrank λοιπόν ήταν 7:56 με εξωτερική θερμοκρασία 6 βαθμούς κελσίου και αρκετή υγρασία - ένα εντυπωσιακό νούμερο για την κατηγορία των σουπερμίνι. Φυσικά δεν μιλάμε για ένα τυχαίο μοντέλο καθώς η συγκεκριμένη έκδοση του Yaris εξελίχθηκε από την Gazoo Racing χρησιμοποιώντας την εμπειρία της ομάδας από το WRC. Βασίζεται σε μια πλατφόρμα-υβρίδιο που συνδυάζει το εμπρός μέρος της GA-B του Yaris, με το πίσω τμήμα της GA-C της Corolla ενώ σχεδιαστικά διαφέρει από τα υπόλοιπα Yaris καθώς έχει εντελώς νέο τρίθυρο αμάξωμα, φουσκωμένα φτερά, χαμηλότερη οροφή και επιθετικούς προφυλακτήρες. 

Κάτω από το καπό βρίσκεται ο νέος τρικύλινδρος κινητήρας 1,6 λίτρων με 261 PS και 360 Nm ροπής που συνεργάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων και σύστημα τετρακίνησης GR-Four, επιτρέποντας επιτάχυνση 0-100 km/h σε κάτω από 5,5" και τελική ταχύτητα ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 230 km/h. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Toyota GR Yaris: Πόσο κοστίζει στην Ελλάδα; [video]

Σας αφήνουμε λοιπόν να δείτε το βίντεο του Captain Gaskrank που οδηγεί το GR Yaris όπως πρέπει - στο όριο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube