Τίτλοι τέλους για την Mercedes-Benz CLS

Τίτλοι τέλους για την Mercedes-Benz CLS

Η Mercedes-Benz επιβεβαίωσε ότι η παραγωγή της CLS θα σταματήσει οριστικά στις 31 Αυγούστου.

Mercedes-Benz CLS

Mετά από περίπου 19 χρόνια εμπορικής πορείας και τρεις γενιές, η Mercedes-Benz κλείνει οριστικά το κεφάλαιο CLS

Όλα ξεκίνησαν όταν στην Αυστραλία η αντιπροσωπεία του Γερμανού κατασκευαστή σταμάτησε να δέχεται παραγγελίες για τη CLS. Μετά από επικοινωνία με τον τοπικό Τύπο, στέλεχος της Mercedes-Benz, επιβεβαίωσε ότι η παραγωγή της θα σταματήσει σύντομα μιας και οι ετοιμασίες έχουν ήδη ξεκινήσει για τη νέα E-Class.

Mercedes-Benz CLS

Έπειτα, η Mercedes-Benz ανακοίνωσε και από την πλευρά της ότι η παραγωγή της CLS θα σταματήσει στις 31 Αυγούστου, όντας άλλο ένα σεντάν που θα θυσιαστεί στο βωμό των SUV και της ηλεκτροκίνησης.

Θυμίζουμε ότι οι κουπέ και κάμπριο εκδόσεις της S-Class αποτελούν παρελθόν, ενώ οι C-Class Coupé και Ε-Class Coupé θα αντικατασταθούν από τη νέα CLE. Παράλληλα, σύμφωνα με ρεπορτάζ, το 2024 θα σημάνει το τέλος της AMG GT 4 Door, ενώ στο μέλλον θα σταματήσει και η καριέρα των GLC Coupé και GLE Coupé.

Mercedes-Benz CLS

Επιπλέον, η Mercedes-Benz θα αποχαιρετήσει την C-Class Estate το 2028 και η νέα CLA Shooting Βrake που αναμένεται να κάνει ντεμπούτο το 2025 θα είναι το τελευταίο μοντέλο με αμάξωμα Shooting Brake της μάρκας.

Συνολικά, ρεπορτάζ από τις ΗΠΑ βασιζόμενο σε πληροφορίες από υψηλόβαθμα στελέχη της Mercedes-Benz, θέλει από τα 33 μοντέλα που διαθέτει η μάρκα στις αγορές της Β. Aμερικής και της Ευρώπης να επιβιώνουν μόνο τα 14.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube