Πρεμιέρα για τη νέα Mercedes-Benz E-Class

Πρεμιέρα για τη νέα Mercedes-Benz E-Class

H Mercedes-Benz παρουσίασε την νέα E-Class. Πιο άνετη, πολυτελής και high-tech από ποτέ έρχεται για να μας υπενθυμίσει τα χαρίσματα μιας καθαρόαιμης γερμανικής premium μπερλίνας.

O Γερμανός κατασκευαστής μετά από μπόλικα teaser και αρκετές κατασκοπευτικές φωτογραφίες παρουσίασε την έκτη γενιά της Mercedes-Benz E-Class.

Η νέα γερμανική μπερλίνα δηλώνει πιο άνετη, πολυτελής και high-tech από ποτέ και έρχεται να συνεχίσει μια παράδοση δεκαετιών αλλά και για να αντιμετωπίσει τη νέα BMW 5 Series που θα λανσαριστεί αργότερα μέσα στη χρονιά. 

Mercedes-Benz E-Class

Σχεδιαστικά, η νέα E-Class κινείται στη σύγχρονη σχεδιαστική γλώσσα της μάρκας υιοθετώντας στοιχεία από τη μεγαλύτερη S-Class αλλά και τις ηλεκτρικές μπερλίνες της οικογένειας EQ.

Σε επίπεδο διαστάσεων, έχει μήκος 4.949 mm, πλάτος 1.880 mm και ύψoς 1.468 mm. Το μεταξόνιο της είναι μεγαλύτερο κατά 22 mm σε σχέση με τον προκάτοχό της αγγίζοντας τα 2.961 mm. Ως αποτέλεσμα, ο χώρος για τα γόνατα και τα πόδια στο πίσω μέρος έχει αυξηθεί κατά 10 και 17 mm αντίστοιχα, με τον όγκο του χώρου αποσκευών να είναι 540 lt.

Στο εσωτερικό, ξεχωρίζει το high-tech ταμπλό το οποίο προαιρετικά μπορεί να εξοπλιστεί με μια τρίτη οθόνη μπροστά από το συνοδηγό και μια κάμερα για selfie στο κέντρο. Η τελευταία, λειτουργεί μόνο όταν το αυτοκίνητο είναι ακινητοποιημένο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για βίντεο, φωτογραφίες αλλά και τηλεδιασκέψεις μέσω Zoom ή Webex.

Mercedes-Benz E-Class

Παράλληλα, η νέα E-Class παρακολουθεί τις κινήσεις των ματιών του οδηγού και εάν αυτά κοιτούν στον ψηφιακό πίνακα οργάνων, έξω από το αυτοκίνητο ή στην οθόνη του infotainment. Όσο για την οθόνη του συνοδηγού, εξοπλίζεται με τεχνολογία ελέγχου διπλού φωτός που δεν επιτρέπει στην περιφερειακή όραση του οδηγού να αποσπάται από εκείνη. Πέρα από Zoom και Webex, το infotainment της νέας E-Class διαθέτει τις εφαρμογές TikTok, Angry Birds και το πρόγραμμα περιήγησης στο διαδίκτυο Vivaldi.

Την ίδια στιγμή, η καμπίνα της νέας E-Class διακοσμείται από το Active Ambient Lighting που λειτουργεί σε συνεργασία με το ηχοσύστημα και αλλάζει το χρώμα του φωτισμού ανάλογα με το ρυθμό του τραγουδιού. 

Κάτω από το καπό η νέα E-Class εξοπλίζεται με μια ευρεία γκάμα ήπια υβριδικών και plug-in hybrid κινητήρων. Ξεκινώντας από τους πρώτους, η ισχύς του ηλεκτρικού μοτέρ που συνεργάζεται με το ήπια υβριδικό σύστημα 48V έχει αυξηθεί στους 23 PS. Στη βάση της γκάμας βρίσκεται η E 200 με ένα δίλιτρο μοτέρ βενζίνης απόδοσης 204 PS και 320 Nm ροπής.

Mercedes-Benz E-Class

Στη συνέχεια συναντάμε την E 220 d η οποία είναι διαθέσιμη και ως τετρακίνητη με έναν δίλιτρο ντίζελ με 197 ίππους και ροπή 440 Nm.

Oι plug-in hybrid εκδόσεις της νέας E-Class εξοπλίζονται με ένα δίλιτρο τούρμπο μοτέρ βενζίνης και ένα ηλεκτρικό μοτέρ απόδοσης 129 PS που αντλεί ενέργεια από μια μπαταρία 25,4 kWh, ικανή να προσφέρει περισσότερα από 100 km ηλεκτρικής αυτονομίας. Η E 300e η οποία είναι διαθέσιμη και ως τετρακίνητη αποδίδει συνδυαστικά 313 ίππους και 550 Nm ροπής.

Στην κορυφή της γκάμας του νέου γερμανικού σεντάν βρίσκεται η τετρακίνητη Ε 400e με 381 PS και 650 Nm ροπής, επιταχύνοντας από στάση στα 100 km/h σε μόλις 5,3".

Mercedes-Benz E-Class

Tέλος, οι αγοραστές μπορούν να εξοπλίσουν τη νέα E-Class με διάφορα καλούδια όπως σύστημα τετραδιεύθυνσης και αερανάρτηση.

Το λανσάρισμα της νέας Mercedes-Benz E-Class στις αγορές τις Ευρώπης θα ξεκινήσει το καλοκαίρι.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube