Τίτλοι τέλους για την BMW Z4 το 2025

Τίτλοι τέλους για την BMW Z4 το 2025

Φήμες θέλουν την BMW να διακόπτει οριστικά την παραγωγή της Ζ4 το 2025, εξαιτίας του χαμηλού αριθμού των πωλήσεων της.

BMW Z4

Φαίνεται ότι το ανοιχτό σπόρτσκαρ της BMW θα είναι το επόμενο θύμα της στροφής της αγοράς προς τα SUV και την ηλεκτροκίνηση. Σύμφωνα με δημοσιεύματα που ξεκίνησαν από τον ισπανικό Τύπο, ο Βαυαρός κατασκευαστής θα κλείσει το κεφάλαιο Z4 μια για πάντα στα μέσα του 2025.

Ο λόγος είναι ότι το μοντέλο δεν έχει καταφέρει να πετύχει τις πωλήσεις που επιθυμούσε η BMW, με αποτέλεσμα η διακοπή του να είναι μονόδρομος.

BMW Z4

Πριν όμως αποσυρθεί, προς το τέλους του 2022 η Z4 αναμένεται να φρεσκαριστεί για μια τελευταία φορά. Η ανανέωση θα περιλαμβάνει νέες σχεδιαστικές πινελιές, αναβαθμισμένη καμπίνα και βελτιωμένη τεχνολογία.

Θυμίζουμε ότι η τρίτη γενιά της BMW Z4 παρουσιάστηκε το 2018 και διατίθεται στην ελληνική αγορά με δύο δίλιτρους τετρακύλινδρους τούρμπο απόδοσης 197 PS και 258 PS. Επιπλέον, υπάρχει και η επιλογή του κορυφαίου τρίλιτρου 6κύλινδρου τούρμπο απόδοσης 340 PS. Η ισχύς περνά αποκλειστικά στον πίσω άξονα μέσω ενός αυτόματου 8τάχυτου σασμάν, με την έκδοση των 197 PS να είναι η μόνη που μπορεί να συνδυαστεί και με 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube