Τίτλοι τέλους για τα στέισον της Mercedes-Benz

Τίτλοι τέλους για τα στέισον της Mercedes-Benz

H Mercedes-Benz θα σταματήσει να διαθέτει στη γκάμα της στέισον μοντέλα από το 2030.

​​​​Mercedes-Benz

Πλησιάζει η ώρα για τους τίτλους τέλους των στέισον μοντέλων της Mercedes-Benz. Ενώ η Volvo δηλώνει αποφασισμένη θα διατηρήσει εν ζωή τα σεντάν και τα στέισον, ο Γερμανός κατασκευαστής φαίνεται ότι χαράζει διαφορετική ρότα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Automobilwoche, η Mercedes-Benz μέχρι το τέλος της δεκαετίας θα έχει πάψει να διαθέτει στη γκάμα της στέισον μοντέλα. Το ντόμινο θα ξεκινήσει η CLA Shooting Brake που θα αποχωρίσει από τη γκάμα του κατασκευαστή το 2025.

​​​​Mercedes-Benz

Επιπλέον, φημολογείται ότι η νέα γενιά της E-Class η οποία θα κάνει ντεμπούτο το 2030 δεν θα διατίθεται σε βάγκον έκδοση. Αβέβαιο είναι το μέλλον και για τις C-Class Estate και C-Class Αll-Terrain.

To τέλος των στέισον του Γερμανού κατασκευαστή άρχισε να αχνοφαίνεται τον Σεπτέμβριο. Τότε, ο γενικός διευθυντής της εταιρίας, Markus Schäfer, δήλωσε ότι η ζήτηση τους έχει φθίνουσα πορεία και δύσκολα θα επιβιώσουν σε μια αγορά που κυριαρχούν τα ηλεκτρικά crossover και SUV. 

Mercedes-Benz

Mία μάρκα σαν την Mercedes-Benz είναι γνωστό πως δεν θέλει να αφήσει τους πιστούς πελάτες της ανικανοποίητους. Έτσι, το Automobilwoche αναφέρει ότι, θα προσφέρει στους αγοραστές της που θέλουν να αποφύγουν τα crossover και τα SUV, μπερλίνες με αυξημένη απόσταση από το έδαφος χωρίς όμως να αναφέρει κάποια περαιτέρω λεπτομέρεια επί του θέματος.

Όπως και να έχει, τα στέισον είναι αυτοκίνητα που έχουν ανά τα χρόνια αγαπηθεί απ' πολλούς Ευρωπαίους οδηγούς, κυρίως για την πρακτικότητα που προσφέρουν. Μένει λοιπόν να δούμε τι επιφυλάσσει το εξηλεκτρισμένο μέλλον της αυτοκίνησης για την κατηγορία αυτή.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube