Τίτλοι τέλους για το Holden Commodore μετά από 42 χρόνια

Τίτλοι τέλους για το Holden Commodore μετά από 42 χρόνια

Η κατακόρυφη πτώση των πωλήσεων και το γεγονός πως η σημερινή γενιά δεν παράγεται από την GM οδήγησαν στην κατάργηση του μοντέλου από τη γκάμα της Holden.

Η Holden ανακοίνωσε την κατάργηση των μοντέλων Commodore και Astra από τη γκάμα της μετά από το 2020, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον της στα SUV και τα pick-up τα οποία αφορούν το 76% των πωλήσεων της. Παράλληλα, ο CEO της εταιρείας, Dave Buttner ανακοίνωσε την παραίτησή του μετά από 16 μήνες σε αυτή τη θέση.

Το Commodore είναι ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα ονόματα στην Αυστραλίας με παρουσία 41 χρόνων στην αγορά. Η παραγωγή του γινόταν στο εργοστάσιο της Holden στην Αυστραλία από το 1978 μέχρι το 2017, πράγμα που ενίσχυε την αγάπη των Αυστραλών για το τοπικό τους προϊόν. Η απόφαση της Holden να χρησιμοποιήσει το Opel Insignia ως βάση για τη σημερινή πέμπτη γενιά του Commodore ήταν το κομβικό σημείο που οδήγησε σε κατακόρυφη πτώση των πωλήσεων, κάτι που ενισχύθηκε και από την πτωτική τάση της κατηγορίας των σεντάν γενικότερα.

Ενδεικτικά, το 1998 η Holden πούλησε 94.642 Commodore ενώ για το 2019 που θα είναι και η τελευταία χρονιά διάθεσής του, οι προβλεπόμενες πωλήσεις φτάνουν τις 8.700 μονάδες.

Commodore

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Επίσημο: Ανανεωμένο Opel Insignia

Ένα ακόμα σοβαρό πρόβλημα που είχε να αντιμετωπίσει η αυστραλέζικη εταιρεία ήταν ότι λόγω εξαγοράς της Opel από το Groupe PSA, τα αδελφά μοντέλα Opel Insignia / Buick Regal / Holden Commodore δεν παράγονται πλέον από τη μητρική της, την αμερικανική General Motors, με αποτέλεσμα να χρειάζεται να πληρώνει δικαιώματα για κάθε μοντέλο που παραλαμβάνει.

Η γκάμα της Holden αποτελείται πλέον από τα SUV Trax, Equinox, Acadia και Trailblazer, και το pick-up Colorado. Επίσης θα συνεχίσει η διάθεση των Commodore και Astra ΜΥ 2019 μαζί με το ανανεωμένο Commodore ΜΥ 2020. Επιπλέον, στα σχέδια της Hodlen είναι η διάθεση της Chevrolet C8 Corvette από τα τέλη του 2020 ή τις αρχές του 2021.

Πηγή: Caradvice.com.au

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube