Τι λέει ο Rimac για το ατύχημα του Hammond [+video]

Τι λέει ο Rimac για το ατύχημα του Hammond [+video]

O κατασκευαστής του αυτοκινήτου και ο YouTuber Salomondrin μιλούν για το ατύχημα του “Hamster” με το ηλεκτρικό hypercar.

Πριν από ένα δεκαήμερο, ο γνωστός τηλεοπτικός σταρ Richard Hammond είχε ένα παρά λίγο τραγικό ατύχημα στην Ελβετία, οδηγώντας το ηλεκτρικό Rimac Concept One των 1.250 ίππων και του ενός εκατομμυρίου ευρώ.  

O 47χρονος Βρετανός τη γλίτωσε σχετικά φτηνά, με ένα κάταγμα στο γόνατο, αφού το αυτοκίνητο κουτρουβάλησε μια πλαγιά με αλλεπάλληλες τούμπες και κατέληξε ανάποδα, πριν πάρει φωτιά και καεί ολοσχερώς. Ευτυχώς ο Hammond είχε τις αισθήσεις του και κατάφερε να βγει μόνος του πριν εκδηλωθεί η πυρκαγιά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Το ατύχημα του Hammond θα καθυστερήσει τα γυρίσματα του The Grand Tour 2

Το ατύχημα συνέβη στη διαδρομή της πρωταθληματικής ανάβασης Hemberg, πριν αρχίσει ο αγώνας, κι εκτός από τον Hammond με το Rimac, στα γυρίσματα της εκπομπής The Grand Tour συμμετείχαν επίσης ο Jeremy Clarkson με μια Lamborghini Aventador S κι ο James May με ένα Honda NSX.

Όπως είναι φυσικό, το ατύχημα ξεσήκωσε μεγάλο θόρυβο, σε σημείο που να επέμβει και η Διεθνής Ομοσπονδία FIA, ζητώντας εξηγήσεις διότι «αμαυρώθηκε η εικόνα του Bergrennen Hemberg και των αγώνων ανάβασης γενικότερα» και θέτοντας το ερώτημα «γιατί ο Hammond πήγαινε τόσο γρήγορα στη στροφή μετά το τέρμα της αγωνιστικής διαδρομής».

Το πόσο γρήγορα έχει σημασία, και ο Clarkson μιλάει για 120 mph (192 kmh) αμέσως πριν τη μοιραία στροφή. Με την εκδοχή αυτή συμφωνεί και ο κατασκευαστής του αυτοκινήτου, ο Mate Rimac, που έγραψε στο Facebook:

«Διάνυσε πέφτοντας μια απόσταση 300 μέτρων και κουτρουβάλησε από ύψος 100 μέτρων. Μετά την πρώτη πτήση προσγειώθηκε σε έναν ασφαλτόδρομο 10 μέτρα πάνω από το σημείο που εκδηλώθηκε η φωτιά. Δεν μπορώ να πω με τι ταχύτητα πήγαινε το αυτοκίνητο, αλλά δεν μπορώ και να πιστέψω τις ανοησίες που γράφτηκαν από ανθρώπους που δεν έχουν ιδέα, ή είναι τυφλοί, ή απλά κακεντρεχείς».

Ο Κροάτης έχει δίκιο, διότι και μόνο το γεγονός ότι το Concept One δεν διαλύθηκε και δεν εξερράγη μετά από τέτοια πτώση, και μάλιστα πάνω σε ασφαλτόδρομο (βλ. φωτό επάνω), αλλά προστάτεψε τον οδηγό του, είναι κάτι άξιο συγχαρητηρίων μάλλον, παρά αρνητικών υπαινιγμών και σχολίων για την ασφάλεια του αυτοκινήτου.

Με τον Rimac συμφωνεί και ο Salomondrin, που μπορεί να μην είναι ο μηχανολόγος εμπειρογνώμονας, αλλά έχει οδηγήσει το Rimac Concept One – και μάλιστα κάνει την ανάλυσή του στο video, οδηγώντας το κροατικό all-electric hypercar και καταλήγοντας ότι τώρα ανυπομονεί ακόμη περισσότερο να αγοράσει ένα…

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube