Τι κοινό έχει η Tesla με την... Lada;

Τι κοινό έχει η Tesla με την... Lada;

Σύμφωνα με έρευνα της Jato Dynamics, η Lada έχει αυτή τη στιγμή τον παλαιότερο στόλο οχημάτων στην αγορά, με την Tesla να ακολουθεί στην προτελευταία θέση…

Η χρηματιστηριακή αξία της Tesla μπορεί να μειώνεται αλλά το πιο σημαντικό πρόβλημα για την ίδια, δεν είναι οι δείκτες του χρηματιστηρίου αλλά τα προβλήματα ποιότητας που αντιμετωπίζει και η πτώση του ενδιαφέροντος από το κοινό. 

Ίσως το μειωμένο ενδιαφέρον των καταναλωτών να συνδέεται αφενός με τις πολλές νέες προτάσεις που υπάρχουν στην αγορά από τον ανταγωνισμό αφετέρου, με την παλαιότητα του στόλου οχημάτων της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας. 

Tesla

Σύμφωνα με την Jato Dynamics, ο στόλος οχημάτων της Tesla είναι νεότερος μονάχα από της Lada! Ο μέσος όρος ηλικίας των αυτοκινήτων της αμερικανικής φίρμας είναι τα 7,8 χρόνια (ίδιος με της Mahindra), ενώ της Lada, είναι τα 18,9 χρόνια. 

Η έρευνα βασίστηκε στην επίσημη παρουσίαση των αυτοκινήτων και όχι στο πότε ξεκίνησαν να παραδίδονται αυτά στους πελάτες τους. Για παράδειγμα, το Model S παρουσιάστηκε επίσημα το 2009 και τα πρώτα οχήματα παραδόθηκαν στους αγοραστές τους τρία χρόνια αργότερα! 

Tesla

Αντίθετα, ο νεότερος σε ηλικία στόλος οχημάτων είναι της NIO και της Xpeng, με μέσο όρο ηλικίας τα 2,6 έτη, ενώ αντίστοιχα «μικρής» ηλικίας είναι και τα μοντέλα της BYD, η οποία βέβαια παράγει σε τρελούς ρυθμούς νέες προτάσεις είτε για τις ανάγκες -κυρίως- της κινέζικης αγοράς είτε σε παγκόσμιο επίπεδο.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube