Τι γυρεύει η Chiron στο Nürburgring; [video]

Τι γυρεύει η Chiron στο Nürburgring; [video]

Μια μυστηριώδης Bugatti Chiron εντοπίστηκε να κάνει δοκιμές στο Nordschleife και αμέσως ξέσπασαν εικασίες για ποιο λόγο είναι εκεί και αν πρόκειται για νέα έκδοση

Η Bugatti ξεκίνησε τις παραδόσεις της νέας Chiron τον περασμένο Μάρτιο. Άρα γιατί ξαναβλέπουμε στο Nürburgring μια εργοστασιακή Chiron να κάνει δοκιμές; Και τι ακριβώς δοκιμάζει το εργοστάσιο;

Υπάρχουν πολλά σενάρια που προσπαθούν να εξηγήσουν το «μυστήριο». Το πρώτο θέλει να βρίσκεται υπό εξέλιξη η έκδοση Super Sport, κάποιο άλλο υποστηρίζει ότι γίνονται δοκιμές νέων ελαστικών, ή ότι γίνεται προεργασία για την κατάρριψη του ρεκόρ της πίστας. Υπάρχει τέλος και μια πιο προσγειωμένη εκδοχή, ότι απλώς δοκιμάζονται κάποιες βελτιώσεις στο «συμβατικό» μοντέλο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Δοκιμάζουμε την Bugatti Chiron των 420 km/h

Προφανώς η Chiron δεν είναι το είδος του αυτοκινήτου στο οποίο γίνονται ετήσιες βελτιώσεις, όπως σε ένα μικρομεσαίο μοντέλο παραγωγής, αλλά πάλι κανείς δεν είναι τέλειος. Ακόμα και ένα μοντέλο, όπως η Chiron των 1.500 ίππων μπορεί να δεχτεί κάποιες βελτιώσεις που προκύπτουν στην πορεία.


Αν και με μια πρώτη ματιά το αυτοκίνητο που δοκιμάζεται στο Nürburgring δείχνει εντελώς ίδιο με τη Chiron παραγωγής, αν κοιτάξει κανείς πιο προσεκτικά διακρίνει μερικές χαρακτηριστικές διαφοροποιήσεις. Τα εμπρός φωτιστικά σώματα για παράδειγμα είναι πιο απλά από αυτά του αυτοκινήτου παραγωγής, με δύο μόνο προβολείς αντί για τους κανονικούς τέσσερις.

Μια ακόμα αλλαγή που μπορούμε να διακρίνουμε είναι ότι τα καθίσματα είναι φουλ μπάκετ. Πρέπει ωστόσο να σημειώσουμε ότι είναι συνηθισμένη πρακτική κατά τη διάρκεια δοκιμών στο ‘Ring να τοποθετούνται μπάκετ καθίσματα, τα οποία ωστόσο δεν μπαίνουν στα αυτοκίνητα παραγωγής. Ακόμα λοιπόν κι αν πρόκειται για μια νέα έκδοση, δεν είναι απαραίτητο ότι θα μπει ως έχει στην παραγωγή.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Ψάχνουν λάστιχα για την Bugatti Chiron

Είναι πολύ νωρίς στον κύκλο ζωής της Chiron για να παρουσιαστεί μια Super Sport έκδοση, οπότε η Bugatti βρισκόταν στο Nürburgring για κάποιον άλλο λόγο. Άλλωστε η εταιρεία έχει κάνει γνωστές τις προθέσεις να σπάσει το δικό της ρεκόρ μέγιστης ταχύτητας σε αυτοκίνητο παραγωγής μέσα στο 2018. Έτσι το πιθανότερο είναι ότι οι δοκιμές που γίνονται στο Nürburgring απλώς προετοιμάζουν το έδαφος για μια τέτοια προσπάθεια. Ό,τι και να συμβαίνει πάντως θα το μάθουμε σύντομα.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube