Τι ετοιμάζει η Tesla στο Nürburgring; [video]

Τι ετοιμάζει η Tesla στο Nürburgring; [video]

Το Model S "Plaid" με τρεις ηλεκτροκινητήρες σημείωσε ήδη νέο ρεκόρ στη Laguna Seca.

Τις τελευταίες εβδομάδες, με μια σειρά από αναρτήσεις στο twitter ο Elon Musk, CEO της Tesla, αποκάλυψε περισσότερες πληροφορίες για την απόπειρα ρεκόρ του Model S στο Nürburgring. Στόχος της αμερικανικής εταιρείας είναι να ξεπεράσει το 7'42" της ανταγωνιστικής Porsche Taycan κλέβοντας το ρεκόρ για το ταχύτερο τετράθυρο ηλεκτρικό μοντέλο παραγωγής στην "Πράσινη Κόλαση".

Tesla

Η απόπειρα ρεκόρ της Tesla αναμένεται να γίνει από τη νέα ισχυρότερη έκδοση του Model S με το όνομα "Plaid" η οποία φέρει τρεις ηλεκτροκινητήρες (αντί για δύο), φαρδύτερα μετατρόχια, νέο στήσιμο, κεραμικά φρένα, πιο επιθετικό αεροδυναμικό πακέτο και νέα ελαστικά.

Ένα πρωτότυπο εθεάθη πρόσφατα να πραγματοποιεί δοκιμές στην "Πράσινη Κόλαση" με προεκτάσεις στα φτερά και την αεροτομή. Ο Elon Musk αποκάλυψε επίσης πως το αυτοκίνητο που θα τρέξει στο Nürburgring θα έχει επταθέσια διάταξη, προφανώς για να κατακτήσει και το αντίστοιχο ρεκόρ.

 

 

 

Tesla

Σύμφωνα με τον Musk, η έκδοση "Plaid" βρίσκεται ένα χρόνο μακριά από την παραγωγή και εκτός από το Model S θα την δούμε και στα Model X και Roadster, όχι όμως στα Model 3 και Model Y. Ο Αμερικανός δήλωσε πως παρόλο που η έκδοση επιδόσεων θα τοποθετηθεί στην κορυφή της γκάμας του Model S από τιμολογιακής άποψης, θα κοστίζει λιγότερο από τους ανταγωνιστές, αφήνοντας υπονοούμενο για την τσιμπημένη τιμή της Taycan Turbo S.

Αρχικός στόχος της Tesla ήταν να πραγματοποιήσει το ρεκόρ αυτή την εβδομάδα όμως λόγω αυξημένης κίνησης στην πίστα, της παραχωρήθηκαν 30 λεπτά στο Nürburgring λίγες εβδομάδες μετά.

Ενδιαφέρον είχε και η πρόταση του πρώην πρωταθλητή της Formula 1, Nico Rosberg, να οδηγήσει το Model S "Plaid" στην πίστα όμως παρόλο που ο Elon Musk φάνηκε θετικός στη μεταξύ τους στιχομυθία, φαίνεται πως κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατό να πραγματοποιηθεί καθώς ο πρώην πιλότος δεν έχει εκδώσει τις απαραίτητες άδειες για τέτοιου είδους δοκιμές. Αντί για τον Rosberg, όλα δείχνουν πως πίσω από το τιμόνι του Tesla θα καθίσει ο οδηγός αγώνων Thomas Mutsch που έχει μεγάλη εμπειρία στο Nürburgring.

 

 

Πριν κατακτήσει την "Πράσινη Κόλαση", η Tesla δημοσίευσε το παρακάτω βίντεο από το ρεκόρ του Model S Plaid στην πίστα Laguna Seca. Ο χρόνος 1:36.555 του ηλεκτρικού μοντέλου είναι περισσότερο από 1" ταχύτερος σε σύγκριση με το αντίστοιχο χρόνο της Jaguar XE SV Project 8 (που είναι το ταχύτερο τετράθυρο σεντάν), δείχνοντας τις δυνατότητες που έχει το νέο σύστημα κίνησης.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube