Θυσία γίνεται η McLaren για να μη στερηθείς την F1 σου όσο επισκευάζεται το μοτέρ της

Θυσία γίνεται η McLaren για να μη στερηθείς την F1 σου όσο επισκευάζεται το μοτέρ της

Η McLaren δανείζει κινητήρα στους ιδιοκτήτες F1 για να κυκλοφορούν, όσο ο δικός τους επισκευάζεται.

 Αν έχεις McLaren F1 και χρειάζεται επισκευή ο κινητήρας, έχουμε καλά νέα. Όχι, δεν έχουμε εξασφαλίσει για σένα κάποια έκπτωση. Ούτε έχουμε βρει κανένα καλό φθηνό μάστορα να προτείνουμε.

Η ανακατασκευή του επικού V12 της BMW θα είναι σίγουρα μια πάρα πολύ ακριβή υπόθεση. Αλλά σταδιακά θα αρχίσει να γίνεται αναγκαία για τους περισσότερους ιδιοκτήτες, καθώς συμπληρώνονται 25 χρόνια από την αρχή της ζωής του μοντέλου. Το τμήμα after sales της McLaren ενθαρρύνει μάλιστα τους κατόχους (για ποιο λόγο άραγε;) να προχωρήσουν σε ανακατασκευή του μοτέρ ώστε να διατηρήσουν το κλασικό τους υπερπολύτιμο κόσμημα σε άψογη κατάσταση. Και τους καθησυχάζει, πως ακόμα και το διάστημα που ο κινητήρας θα ανακατασκευάζεται, εκείνοι δεν θα στερηθούν την αγαπημένη τους F1.

Δείτε ακόμη Δοκιμάζουμε τη McLaren 570 S [video]

Το τμήμα McLaren Special Operations (MSO) έχει εφεδρικούς κινητήρες και τους τοποθετεί προσωρινά στις F1 που πηγαίνουν για ανακατασκευή μοτέρ. Για να είμαστε πιο σωστοί, έναν κινητήρα έχουν. Και μάλλον αρκεί. Άλλωστε, πόσες είναι όλες κι όλες οι McLaren F1 αυτού του κόσμου; Λέτε να κάνουν ουρά για ανακατασκευή κινητήρα; Βγάζουν λοιπόν τον 6.1 S70/2 V12, o οποίος μαζί με το εκπληκτικό αεροδυναμικά σασί έκανε την McLaren F1 το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο, και τον φροντίζουν στο εργοστάσιο. Εσείς στο μεταξύ παίρνετε σπίτι την F1 σας με τον δανεικό κινητήρα για να έχετε αυτοκίνητο για τα ψώνια, για να πάτε τα παιδιά σχολείο, κ.λπ. και όταν ετοιμάσουν το δικό σας μοτέρ επιστρέφετε το δανεικό και τοποθετούν ξανά το αρχικό στη θέση του.


Δείτε ακόμη Δοκιμάζουμε τη McLaren 650 S [video]
 

Πέρα από την πλάκα, που έχει να κάνει με το γιατί να είναι κάποιος τόσο ανυπόμονος αφού έτσι κι αλλιώς για να έχει McLaren F1 θα έχει και αρκετά ακόμη αυτοκίνητα, η βρετανική εταιρεία ενθαρρύνει τους αγοραστές να οδηγούν τα αυτοκίνητά της και όχι να τα κλείνουν σε κλιματιζόμενους χώρους, μουσεία και συλλογές. Το MSO αναλαμβάνει να  αποκαταστήσει ακόμη και τις πιο σοβαρές ζημιές, όπως ανακάλυψε ο Rowan Atkinson, ο γνωστός Mr. Bean όταν έκανε ζμπαράλια την δική του F1. Και ενώ η είδηση έκανε τον γύρο του κόσμου, αυτό δεν τον εμπόδισε να την πουλήσει αργότερα σε δημοπρασία για $12,2 εκατομμύρια, με 41.000 μίλια στο οδόμετρο.

Πηγή R&T

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube