Θα θέλατε να είναι έτσι ο διάδοχος του Mazda RX-7;

Θα θέλατε να είναι έτσι ο διάδοχος του Mazda RX-7;

Μια πρόταση ανεξάρτητου σχεδιαστή από τις Φιλιππίνες για το σπορ μοντέλο της Mazda.

Ο ανεξάρτητος σχεδιαστής Enoch Gabriel Gonzales από τις Φιλιππίνες, δημοσίευσε στο Behance και το Motor1, την πρότασή του για έναν υποθετικό διάδοχο του Mazda RX-7. Σε αυτό το σημείο πρέπει να διευκρινίσουμε πως το αυτοκίνητο υπάρχει μόνο σε μορφή rendering στον ψηφιακό κόσμο, και δεν έχει καμία σχέση με τη Mazda και τους σχεδιαστές της.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Έρχεται ο διάδοχος του Mazda RX-8;

Όπως περιγράφει ο δημιουργός του, το μοντέλο δανείζεται σχεδιαστικά στοιχεία από το RX-Vision Concept (2015) - ή τουλάχιστον προσπαθεί - αλλά και από τη δεύτερη γενιά RX-7 FC (1985-1992).

Στο εμπρός μέρος - που είναι και πιο κοντά στη σημερινή σχεδιαστική ταυτότητα της Mazda - η γρίλια και τα επιθετικά φωτιστικά σώματα είναι τοποθετημένα αρκετά χαμηλά στο ρύγχος, κάτω από το έμβλημα της εταιρείας. Στα έντονα νεύρα του καπό υπάρχουν και δύο πτυχώσεις πάνω από τα φώτα που θυμίζουν το RX-Vision και σύμφωνα με το σχεδιαστή παραπέμπουν στα pop-up φώτα των αυτοκινήτων της δεκαετίας του '80.

Mazda

Το προφίλ είναι ίσως το λιγότερο επιτυχημένο κομμάτι της πρότασης καθώς έχει στοιχεία που παραπέμπουν σε Jaguar F-Type και Maserati Granturismo, με πολύ πιο συντηρητικές αναλογίες σε σύγκριση με το πανέμορφο RX-Vision.

Στο πίσω μέρος τα LED φώτα ενώνονται με μια καμπύλη γραμμή που αποτελεί αναφορά στο RX-7 FD (1992-2002) με αρκετά πιο γωνιώδη χαρακτήρα, το παράθυρο έχει γραμμή παρόμοια με του RX-7 FC (1985-1992), ενώ χαμηλά στον προφυλακτήρα βρίσκουμε ένα διαχύτη και τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης.

Δεν ξέρουμε αν σας αρέσει η πρόταση του Enoch Gabriel Gonzales για νέο σπορτσκαρ, όμως είναι γεγονός πως η Mazda ετοιμάζει διάδοχο του RX-8. Τουλάχιστον αυτό δείχνουν οι πατέντες του 2019 για υπετροφοδοτούμενο κινητήρα wankel και το υποπλαίσιο "Vehicle Shock Absorption Structure", καθώς και οι δηλώσεις του υπεύθυνου σχεδιασμού της ιαπωνικής φίρμας, Ikuo Meda για το ενδεχόμενο ενός premium σπορτσκαρ από την ιαπωνική εταιρεία.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube